Euro 2024: Στα τελικά η Σερβία, 2-2 τη Βουλγαρία

Η Σερβία αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με τη Βουλγαρία στο Λέσκοβατς και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024 από τον 7ο προκριματικό όμιλο. Η Ουγγαρία 3-1 το Μαυρβούνιο. Ασίστ ο Γιόβετιτς του Ολυμπιακού, γκολ ο Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ.

Euro 2024: Στα τελικά η Σερβία, 2-2 τη Βουλγαρία

Η Σερβία είναι τελικά η ομάδα που θα ακολουθήσει την Ουγγαρία στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024 από τον 7ο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας χρειαζόταν έστω τον πόντο στο παιχνίδι του κόντρα στη Βουλγαρία και τον πήρε τελικά στο 2-2 στο Λέσκοβατς.

Η Σερβία άνοιξε το σκορ στο 17’ με το τέρμα που σημείωσε ο Βέλκοβιτς και παρότι η Βουλγαρία πέτυχε την ανατροπή με το γκολ του Ρούσεφ (59’) και του Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ (69’), τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο «χρυσό» 2-2 στο 82’ με τον Μπάμπιτς που τους χάρισε και το «εισιτήριο».

Για τη Σερβία βασικοί ξεκίνησαν οι Τζούριτσιτς και Ζίβκοβιτς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα και στον πάγκο ήταν ο Μλαντένοβιτς των «πρασίνων» που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή, ενώ για τη Βουλγαρία στο αρχικό σχήμα ήταν ο Ντεσμπόντοφ του «δικεφάλου του Βορρά» και στον πάγκο ο Ίλιεφ της Κηφισιάς που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου τώρα, το Μαυροβούνιο για να προκριθεί έπρεπε να κερδίσει την Ουγγαρία και συνάμα να χάσει η Σερβία από τη Βουλγαρία. Εκ του αποτελέσματος όμως, πέρα από τη νίκη της Σερβίας, το Μαυρβούνιο ηττήθηκε με 3-1 από την Ουγγαρία στην «Πούσκας Αρένα» και έμεινε στην τρίτη θέση του γκρουπ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 στο 36’ με τον Ρούμπεζιτς από ασίστ του Γιόβετιτς του Ολυμπιακού, αλλά οι Ούγγροι πέτυχαν την ανατροπή με τα δύο γκολ του Σζομποσλάι (66’ και 68’), πριν φτάσουν και στο 3-1 στο 93’ με τον Ναγκί.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σερβία – Βουλγαρία 2-2

(17’ Βέλκοβιτς, 82’ Μπάμπιτς – 59’ Ρούσεφ, 69’ Ντεσπόντοφ)

Ουγγαρία – Μαυροβούνιο 2-1

(66’ και 68’ Σζομποσλάι, 93’ Ναγκί – 36’ Ρούμπεζιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ