Προκριματικά Euro 2024: «Τελικός» στο Λέσκοβατς

Η Σερβία υποδέχεται τη βαθμολογικά αδιάφορη Βουλγαρία και θέλει έστω τον βαθμό για να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024.

Προκριματικά Euro 2024: «Τελικός» στο Λέσκοβατς

Στο Λέσκοβατς είναι στραμμένα πρωτίστως σήμερα τα βλέμματα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024 και στον κρίσιμο αγώνα της Σερβίας με τη Βουλγαρία. Με την Ουγγαρία να έχει ήδη εξασφαλίσει το ένα «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού από το 7ο γκρουπ, πλέον μένει να φανεί ποια ομάδα θα την ακολουθήσει, με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο να συνεχίζουν την «κούρσα».

Η Σερβία χρειάζεται σήμερα έστω τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Βουλγαρία για να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στα τελικά. Μπορεί όμως να πετύχει τον στόχο της ακόμα κι αν το Μαυροβούνιο δεν κερδίσει την Ουγγαρία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Όσο για το Μαυροβούνιο; Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας το τρίποντο κόντρα στους Μαγυάρους είναι μονόδρομος, ενώ θα θέλει παράλληλα και ήττα της Σερβίας από τη Βουλγαρία προκειμένου να πάρει αυτό την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στον πρώτο όμιλο Ισπανία και Σκωτία που έχουν ήδη προκριθεί θα αναμετρηθούν με Γεωργία και Νορβηγία αντίστοιχα. Για τους Νορβηγούς ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, έμεινε εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού του στο πόδι σε φιλικό αγώνα με τα Νησιά Φερόε, με τον προπονητή Στάλε Σολμπάκεν να τονίζει: «Ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός. Είναι προφανώς κρίμα που δεν θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά δεν πρόκειται να φέρουμε αντικαταστάτη. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους επιθετικούς παίκτες στην ομάδα».

Στον έκτο όμιλο, το Βέλγιο (που έχει ήδη προκριθεί) φιλοξενεί το Αζερμπαϊτζάν με στόχο το τρίποντο για να σκαρφαλώσει στην κορυφή, τη στιγμή που η Σουηδία θα υποδέχεται την Εσθονία. Τέλος, στο 10ο γκρουπ, Πορτογαλία και Σλοβακία που έχουν πάρει τα «εισιτήρια» για τον επόμενο γύρο θα αναμετρηθούν με Ισλανδία και Βοσνία αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (19/11):

16:00 Σερβία - Βουλγαρία
16:00 Ουγγαρία - Μαυροβούνιο
18:00 Κύπρος - Λιθουανία
19:00 Σουηδία - Εσθονία
19:00 Βέλγιο - Αζερμπαϊτζάν
21:45 Λίχτενσταϊν - Λουξεμβούργο
21:45 Βοσνία - Σλοβακία
21:45 Πορτογαλία - Ισλανδία
21:45 Σκωτία - Νορβηγία
21:45 Ισπανία - Γεωργία