Κατηκαρίδης: «Ούτε οι παίκτριές μου έγιναν η Μάρτα, ούτε εγώ ο Χάρι Πότερ, δουλεύουμε»

Για την πρόοδο της Εθνικής Γυναικών μίλησε σε συνέντευξή του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξης Κατηκαρίδης

Κατηκαρίδης: «Ούτε οι παίκτριές μου έγιναν η Μάρτα, ούτε εγώ ο Χάρι Πότερ, δουλεύουμε»

Η Εθνική Γυναικών πανηγύρισε στην Κρήτη την πρώτη της νίκη στο UEFA Women's Nations League και βήμα βήμα δείχνει να ωριμάζει όλο και περισσότερο ως ομάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Metrosport.gr, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξης Κατηκαρίδης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχουν σημειώσει οι Ελληνίδες διεθνείς.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως:

«Είμαι αρκετά χρόνια στην Εθνική Γυναικών αλλά πλέον, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Τα κορίτσια έχουν εκπαιδευτεί και ανταποκρίνονται στις συνθήκες. Πρώτος μας στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε ως στόχο να κερδίζουμε όποια ομάδα και αν έχουμε αντίπαλο. Έχουμε μάθει ότι το καθετί που συμβαίνει, λειτουργεί ως μάθημα. Πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να μην αφήνουμε την τύχη να κρίνει το παιχνίδι.

Είμαστε μια δυνατή ομάδα και πλέον, όλοι μας σέβονται. Μας βλέπουν με άλλη οπτική. Πετύχαμε κάτι βασικό. Καταλάβαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και οι κυρίες αυξάνουν την αυτοπεποίθηση τους. Κατάλαβαν τι εννοούσα όταν τους έλεγα "μπορείτε". Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία. Το χτίζουμε σιγά σιγά, δεν είμαστε πια με το κεφάλι κάτω και δεν σκεφτόμαστε πόσα γκολ μπορεί να δεχθούμε. Κοιτάζουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Είμαστε σε διαδικασία εξέλιξης και φυσικά δεν αναιρούμε και το μεγάλο έργο των προκάτοχων μου».

Ενώ σε άλλο σημείο, τόνισε πως: «Αποκτήσαμε πλάνο, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη και αξιοποιήσαμε τις ικανότητες των ποδοσφαιριστριών μας. Είχαμε ένα πλάνο προπόνησης και αγωνιστικής παρουσίας, αποκτήσαμε το mentality του νικητή, χαρακτήρα και προσωπικότητα θαρραλέου, ψυχραιμία και πίστη στις ικανότητες της κυρίας που είναι δίπλα μας μέσα στο γήπεδο. Κατάλαβαν ότι μπορούμε να παίξουμε συνδυαστικό ποδόσφαιρο και επιθετική άμυνα.

Οι παίκτριες είδαν ότι το πλάνο που τους είχα αναλύσει, βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Κέρδισα την εμπιστοσύνη τους. Εκμεταλλευτήκαμε την τεχνική, την επιδεξιότητα και την ταχύτητα μας, την ευφυία μας και το φιλότιμο. Πίστη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή. Δέσαμε πολύ καλά ως ομάδα και ως staff. Ούτε οι παίκτριες μου έγιναν η Μάρτα, ούτε εγώ ο Χάρι Πότερ. Δουλεύουμε. Βάζουμε το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε. Επιπλέον έχουμε μεγάλη στήριξη και ανταπόκριση σε ό,τι χρειαζόμαστε από τη διοίκηση της Ε.Π.Ο. και φυσικά του κ. Κωνσταντινίδη, του Τεχνικού Δ/ντή».