Εθνική Γυναικών: Όταν κοιτάς κατάματα ομάδες 30 θέσεις υψηλότερα στο ranking κάτι κάνεις καλά...

Μόνο καλό θα κάνει στην Εθνική Γυναικών η παρουσία της στον όμιλο του UEFA Women's Nations League, όπως έχει φανεί από τα τέσσερα ματς που έχει δώσει απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται 30 θέσεις πιο πάνω από αυτήν στο ranking της FIFA.

Εθνική Γυναικών: Όταν κοιτάς κατάματα ομάδες 30 θέσεις υψηλότερα στο ranking κάτι κάνεις καλά...

Δεν τα κατάφερε λοιπόν η Εθνική Γυναικών να κάνει το «δύο στα δύο» κόντρα στην Ουκρανία στο Ηράκλειο. Οι κυρίες του Αλέξη Κατηκαρίδη κυριεύθηκαν από τα συναισθήματά τους και υπερνικήθηκαν από την υπερπροσπάθεια του πρώτου αγώνα.

Λίγη σημασία έχει όμως το τελικό σκορ. Αυτό, διότι εκείνο που μετρά περισσότερο κατά την γνώμη μας είναι η απογοήτευση στα μάτια των διεθνών και του προπονητή μετά το παιχνίδι, δείγμα των απαιτήσεων που έχουν δημιουργήσει από τους εαυτούς τους. Σκασμένες ήταν οι Ελληνίδες παίκτριες στη μικτή ζώνη, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε συγγνώμη στην Συνέντευξη Τύπου λες και είχε την υποχρέωση να απολογηθεί!

Η ήττα από την Ουκρανία ήρθε από ένα γκολ στο οποίο δύσκολα μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον. Δεν ήρθε από κάποια οργανωμένη προσπάθεια ή μια αδράνεια της «γαλανόλευκης» άμυνας, ήρθε από ένα «ριμπάουντ» μιας εκτέλεσης φάουλ στο δοκάρι… Είναι γεγονός πως η τύχη δεν έχει σταθεί στο πλευρό της Εθνικής Γυναικών σε αυτά τα ματς στο UEFA Women’s Nations League. Σαφώς και έχει πράγματα να βελτιώσει, όπως το να μην μένει σε κάθε ματς πρώτη πίσω στο σκορ και μετά να κυνηγάει. Δεδομένα θα πρέπει να πάρει περισσότερα στην δημιουργία, και ίσως η μετακίνηση της Βεατρίκης Σαρρή σε έναν ρόλο καθαρού «10αριού» να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Κοιτάζοντας όμως τη μεγαλύτερη εικόνα, βλέπει κανείς πως η «γαλανόλευκη» μεγαλώνει, και μεγαλώνει γρήγορα. Το να νικάει την Ουκρανία με ανατροπή και να την αναγκάζει να οπισθοχωρεί και να βάζει περισσότερες αμυντικές για να κρατήσει το σκορ είναι παράσημο για την ομάδα του κ. Κατηκαρίδη. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 62η θέση του Ranking της FIFA. Οι αντίπαλοί της στον όμιλο του Nations League βρίσκονται στην 30η (Πολωνία), στην 33η (Ουκρανία) και στην 35η (Σερβία).

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως όχι μόνο δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τις Ελληνίδες διεθνείς, οι οποίες μετρούν 3 βαθμούς απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται 30 θέσεις υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, και στις λεπτομέρειες έχουν χάσει άλλα δύο παιχνίδια.

Επιστρέφοντας στη μεγαλύτερη εικόνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει τονίσει πολλάκις πως η ομάδα «είναι σε διαδικασία εξέλιξης». Από τα οκτώ παιχνίδια που έχει παίξει η Εθνική Γυναικών με τον Κατηκαρίδη στον πάγκο έχει σταθεί επάξια στα επτά, και έχει μόλις μια κακή εμφάνιση.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι θα συμβεί στα δύο ματς του Δεκεμβρίου με Σερβία (εντός) και Πολωνία (εκτός), η Εθνική Γυναικών έχει ανέβει πολλά σκαλιά αναγκάζοντας ομάδες με πολύ υψηλότερο συντελεστή να τη σεβαστούν και ενδεχομένως να τη φοβηθούν. Ένα σημαντικό βήμα για αυτά τα κορίτσια θα είναι να νιώσουν και στην Αθήνα την αγάπη του κόσμου με τον ίδιο τρόπο που την βίωσαν στο Ηράκλειο, διότι όπως υπογραμμίζει συχνά ο κόουτς «το αξίζουν».