Μαρία Μήτκου στο «ΦΩΣ»: «Θα δείξουμε τον δρόμο»

Στη σημασία της συγκέντρωσης στάθηκε και η Μαρία Μήτκου μιλώντας αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» ενόψει του σημερινού κρίσιμου αγώνα.

Μαρία Μήτκου στο «ΦΩΣ»: «Θα δείξουμε τον δρόμο»

Η 29χρονη αμυντική του ΠΑΟΚ, Μαρία Μήτκου επισήμανε σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο «ΦΩΣ» πως δεν υπάρχει άγχος ενώ τόνισε πως οι διεθνείς νιώθουν το βάρος της ευθύνης του να φέρουν νέα κορίτσια κοντά στο άθλημα.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 31/10/2023

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα, υπάρχει άγχος ενόψει του δεύτερου αγώνα;

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ θετικό, πολύ αισιόδοξο. Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη και σπουδαία νίκη. Άγχος δεν υπάρχει. Το μόνο που πρέπει να υπάρχει είναι μεγαλύτερη συγκέντρωση γιατί θεωρώ ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο αυτό το ματς και εάν είμαστε συγκεντρωμένες και αυτές που πρέπει να είμαστε όλα θα πάνε καλά.

Πόσο εύκολο ήταν να μείνουν χαμηλά οι τόνοι μετά από τη μεγάλη νίκη της Παρασκευής, η οποία πανηγυρίστηκε έντονα;

Είναι εύκολο γιατί ο προπονητής μας είναι ένας άνθρωπος που γενικά και τις μεγάλες χαρές και τις στεναχώριες τις διαχειρίζεται με μέτρο, οπότε αυτό το περνάει και σε εμάς και η αλήθεια είναι ότι χαρήκαμε εκείνο το βράδυ αλλά από την επόμενη ημέρα το πρωί ξεκίνησε ο προγραμματισμός για το επόμενο παιχνίδι.

Αυτοί οι τρεις βαθμοί σε συνδυασμό με μια δεύτερη νίκη επί της Ουκρανίας, θα αλλάξει τη στόχευση της ομάδας σε αυτόν τον όμιλο;

Σίγουρα αν κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι θα μπούμε στο παιχνίδι. Οπότε Θεού θέλοντος από την Τρίτη το βράδυ αν καταφέρουμε και κερδίσουμε αλλάζουν πολύ τα δεδομένα.

Πώς ήταν η μετάβαση από το σχεδόν άδειο γήπεδο στην Αθήνα σε ένα γεμάτο γήπεδο στην Κρήτη;

Ήταν κάτι εντυπωσιακό. Ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη η στήριξη του κόσμου. Θεωρώ ότι ήταν ο 12ος παίκτης, ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενες και πραγματικά ευχόμαστε την Τρίτη να έχει το γήπεδο τους διπλάσιους θεατές.

Ο κ. Κατηκαρίδης μάς είπε ότι θέλει να φτιάξει μια ομάδα πρότυπο που θα φέρει περισσότερα νέα κορίτσια στο ελληνικό ποδόσφαιρο γυναικών. Πώς το βιώνετε αυτό;

Και εμείς αυτό θέλουμε, είναι ευθύνη μας. Εμείς είμαστε αυτοί που θα δείξουμε τον δρόμο για τις νεότερες και πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και σε πολύ καλό δρόμο ώστε να τα καταφέρουμε.