Αλέξανδρος Κατηκαρίδης στο «ΦΩΣ»: «Περιμένω συγκέντρωση»

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο «ΦΩΣ» στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης της Εθνικής Γυναικών στο «Βαρδινογιάννειο», ο Αλέξανδρος Κατηκαρίδης μίλησε για τα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν αλλά και για το τι να περιμένουμε από το σημερινό (31/10, 17:00) παιχνίδι.

Αλέξανδρος Κατηκαρίδης στο «ΦΩΣ»:  «Περιμένω συγκέντρωση»

Μπορεί η νίκη επί της Ουκρανίας να πανηγυρίστηκε δεόντως στα «γαλανόλευκα» αποδυτήρια, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης μιλώντας αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις Ελληνίδες διεθνείς, λέγοντας πως θα πρέπει να εμφανιστούν και στο δεύτερο παιχνίδι με την ίδια συγκέντρωση.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 31/10/2023

Στο παιχνίδι της Παρασκευής, η Εθνική δέχθηκε γκολ στο 3ο λεπτό, όπως είχε συμβεί και σε εκείνο με την Πολωνία, όταν έμεινε πίσω στο σκορ στο 1ο λεπτό. Πού οφείλεται αυτό;

Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Απλά, όπως είπα, όταν κάτι επαναλαμβάνεται θα πρέπει να το δούμε. Ίσως η κρισιμότητα του αγώνα αφαιρεί λίγο από την προσοχή και την συγκέντρωση των παικτριών στα πρώτα λεπτά και ίσως να οφείλεται εκεί πέρα. Φυσικά γκολ δεν μπαίνουν αν δεν υπάρχουν κακές αποφάσεις. Έτυχε να πάρουμε κάποιες κακές αποφάσεις στις αρχές κάθε παιχνιδιού. Θα βελτιωθεί, όπως βελτιώνεται συνολικά η ομάδα. Έχουμε δείξει τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε. Πιστεύω θα βελτιωθεί και αυτό όπως όλη η υπόλοιπη ομάδα.

Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα της Παρασκευής είδαμε την Εθνική να χάνει μέτρα στο γήπεδο. Ήταν δική σας οδηγία ή απόρροια του παιχνιδιού;

Εάν απαντήσω εγώ σε αυτό ίσως κάποιοι να πουν ότι «τον βολεύει αυτή η απάντηση». Ας απαντήσουν οι παίκτριες αν είχα δώσει τέτοια εντολή. Απλά θα πω ότι πλέον αντιμετωπίζοντας ομάδες οι οποίες θεωρητικά είναι ισχυρότερες από εμάς και βλέποντας τα κορίτσια ότι μπορούν να τις αντιμετωπίσουν όντως, όταν είσαι μπροστά στο σκορ σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο πρέπει να κάνεις διαχείριση συναισθημάτων. Τα συναισθήματα μάς επηρεάζουν πάρα πολύ στην τακτική μας συμπεριφορά και θεωρώ και συζητήσαμε φυσικά με τα κορίτσια, ότι τα συναισθήματα που ζήσανε, που βιώσανε εκείνη την στιγμή, τις έκανε να οπισθοχωρήσουν. Εντάξει, το εντοπίσαμε. Δεν θα πρέπει να γίνεται αυτό και θα βελτιωθεί και αυτό.

Να περιμένουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της ομάδας μετά την νίκη αυτή;

Να περιμένουμε πρώτα απ’ όλα συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο. Αυτοπεποίθηση δίνει η βελτίωση και η εξέλιξη. Το έχουν πιστέψει ήδη ότι έχουν βελτιωθεί και βελτιώνονται αλλά έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να κάνουμε καλύτερα ακόμα και τώρα. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που περιμένω είναι συγκέντρωση, όλα τα υπόλοιπα έρχονται.

Κλείνοντας, ο κ. Κατηκαρίδης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλείου να γεμίσει ξανά το γήπεδο: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ (σ. για το πρώτο παιχνίδι) και να ζητήσω ανάλογη και μεγαλύτερη υποστήριξη και στο επόμενο ματς. Μακάρι αύριο (σ. σήμερα) η εξέδρα να είναι γεμάτη και να υπάρχει ξανά παλμός και ενθουσιασμός».