Ντε Λαουρέντις: «Να μην καλούνται παίκτες άνω των 28 στις Εθνικές ομάδες»

Τις θέσεις του για τη συμμετοχή των παικτών των συλλόγων στις Εθνικές του ομάδας εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Ντε Λαουρέντις: «Να μην καλούνται παίκτες άνω των 28 στις Εθνικές ομάδες»

Γνωστός για τις «ακραίες» κατά καιρούς δηλώσεις του, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις εξέφρασε τις θέσεις για τη συμμετοχή των παικτών των συλλόγων στις Εθνικές του ομάδας και το κατά πόσο αυτό συμφέρει... οικονομικά!

Ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να καλούνται παίκτες άνω των 28, στηρίζοντας τη θέση του στις αποζημιώσεις των ομάδων σε περίπτωση τραυματισμού. Επιπλέον τόνισε ότι θα έπρεπε να καταργηθούν οι κατηγορίες Κ21 και Κ19 γιατί δεν έχουν σημαντική προβολή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Από το 2013 έως τώρα έχουμε συγκεντρώσει –νομίζω– 4,3 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις ως συμμετοχή των παικτών μας σε αγώνες της εθνικής ομάδας, παρότι έχουν κληθεί πάνω από 10 παίκτες. Αυτό δεν είναι καλό. Κατά τη γνώμη μου οι 32χρονοι δεν πρέπει να παίζουν στην εθνική ομάδα, ούτε καν οι 28χρονοι.

Και ίσως δεν είναι vera Ιταλοί. Σήμερα έχουμε πολύ δυνατούς ποδοσφαιριστές ήδη στα 18, αλλά αν δεν παίξουν, πώς θα γίνουν πρωταθλητές;
Δεν θέλω Κ21 ή Κ19 που έχουν μικρή προβολή κι επομένως λιγότερη αξιοποίηση, θέλω μια ενιαία εθνική ομάδα με όλους τους νεαρούς παίκτες, το πολύ 22 ετών.

Ο σύλλογος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί την κλήση, για να μπορεί να πει όχι σε ένα φιλικό, για παράδειγμα. Εάν πληρώσω έναν παίκτη 50 εκατομμύρια και επιστρέψει τραυματίας θα πρέπει να αποζημιώσει τον σύλλογο για το κόστος, για όσο χρειαστεί να μείνει εκτός. Σκεφτείτε τώρα τον Νεϊμάρ».