Γαλλικό φιλικό «καρέ» (4-1) στη Σκωτία!

Η Γαλλία επιβλήθηκε άνετα της Σκωτίας, με 4-1, σε φιλική αναμέτρηση με τους Παβάρ (2), Εμπαπέ και Κομάν σκόρερς.

Γαλλικό φιλικό «καρέ» (4-1) στη Σκωτία!

Άνετα κι απλά η Γαλλία επιβλήθηκε της Σκωτίας στο «Πιερ Μορουά» σε φιλική αναμέτρηση.

Η τελευταία αντίπαλος της εθνικής μας στον προκριματικό όμιλο του Εuro 2024 (απ' όπου πέρασε ως πρώτη κι «αψεγάδιαστη»...) διέλυσε του «χαϊλάντερς» (που επίσης έχουν προκριθεί στα τελικά) με 4-1!

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν έκανε πολλές δοκιμές στην ενδεκάδα και παρότι η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024 βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπίλι Γκίλμουρ στο 11', έφερε άμεσα τα πάνω κάτω.

Ο Μπενζαμέν Παβάρ με δύο γκολ σε έξι λεπτά είχε κάνει την ανατροπή κι έγινε ο πρώτος Γάλλος που πετυχαίνει δύο τέρματα με κεφαλιά στο ίδιο παιχνίδι από τον Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με πέναλτι έγραψε το 3-1 λίγο πριν από το τέλος του 1ου μέρους φτάνοντας τα 43 διεθνή τέρματα και πλησιάζοντας στο ένα τον Αντουάν Γκριεζμάν στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο συνέχισε το σερί εμφανίσεων που συνιστά και παγκόσμιο ρεκόρ, αυξάνοντας το σε 82 αγώνες από τον Μάιο του 2016, ωστόσο δεν σκόραρε, ούτε ο κορυφαίος σκόρερ της χώρας, Ολιβιέ Ζιρού, που βρέθηκε στο βασικό σχήμα.

Αυτός που εν τέλει πέτυχε το τελευταίο γκολ του αγώνα ήταν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν (70')_, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 65' στη θέση του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Η σύνθεση της Γαλλίας: Μενιάν, Κλος, Παβάρ, Κονατέ (87' Λουκεμπά), Τ. Ερναντέζ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί (76' Καμαρά), Ντεμπελέ (65' Κομάν), Γκριεζμάν (77' Φοφανά),Εμπαπέ (87' Κολό Μουανί), Ζιρού (65' Μ. Τουράμ).