Μια λεπτομέρεια αρκούσε…

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας πάλεψαν, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά τους έλειπε κάτι στην τελική προσπάθεια για να πάρουν αυτό που ήθελαν απέναντι στην Ολλανδία.

Μια λεπτομέρεια αρκούσε…

Το όνειρο της απευθείας πρόκρισης στο Euro 2024 χάθηκε για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει την Ολλανδία τον… πραγματικό της αντίπαλο για το δεύτερο εισιτήριο.

Κι αυτό διότι η Γαλλία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, ενώ οι «οράνιε» έχουν δύο ματς από τα οποία μπορούν να μαζέψουν έξι βαθμούς με Ιρλανδία εντός και Γιβραλτάρ εκτός.

Η Ελλάδα παίζει με την αδιάφορη βαθμολογικά Γαλλία στην Αθήνα και θα πρέπει όχι μόνο να κάνει την υπέρβαση με τους «τρικολόρ», αλλά και να… αυτοκτονήσει η Ολλανδία.

Θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Euro 2024 μέσω του Nations League, όπου φαινομενικά έχει περισσότερες πιθανότητες.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να το είχε κερδίσει η «γαλανόλευκη», εάν ο Γκουστάβο Πογέτ άλλαζε πιο νωρίς το σχήμα του και έκανε πιο επιθετική, πιο «νοικοκυρεμένη» την ενδεκάδα του, ειδικά στο κέντρο.

Οι Ολλανδοί όντως είναι μια κλάση ανώτεροι, αλλά η προσπάθεια των διεθνών, η επιμονή τους και οι ευκαιρίες που δημιούργησαν στα τελευταία τριάντα λεπτά δείχνουν πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Μια λεπτομέρεια, μια φάση, ένα κλάσμα δευτερολέπτου αργής αντίδρασης στοίχισαν μερικές καλές ευκαιρίες που δημιούργησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Είναι μικρά πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν και να φέρουν κάτι μεγάλο και τα οποία η Εθνική μας δεν τα είχε.

Είναι προφανές πως η προσπάθεια δείχνει πως υπάρχει καλή «πρώτη ύλη» στην Εθνική και πως θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις για να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει τη… βιτρίνα που του αξίζει.