Οι Αναστασίου και Μαχλάς μιλούν για το ματς της Ελλάδας με την Ολλανδία

Οι Γιάννης Αναστασίου, Νίκος Μαχλάς μίλησαν για το ματς της εθνικής με αντίπαλο την Ολλανδία.

Οι Αναστασίου και Μαχλάς μιλούν για το ματς της Ελλάδας με την Ολλανδία

Στην ολλανδική έκδοση του ESPN για τη αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ολλανδία, μίλησαν οι Νίκος Μαχλάς, Γιάνης Αναστασίου.

«Τώρα είναι η ευκαιρία να της Ελλάδας να χτυπήσει», ανέφερε ο Μαχλάς και πρόσθεσε: «Παρακολούθησα και το Ολλανδία-Γαλλία και το Ιρλανδία-Ελλάδα την Παρασκευή και αυτή η ελληνική ομάδα είναι δυνατή. Είναι πιο δυνατή από την ομάδα που έχασε 3-0 στο Αϊντχόφεν τον Σεπτέμβριο. Το σύστημα τώρα είναι πιο σωστό με τους παίκτες που έχουμε. Τώρα που η Ολλανδία έχει πολλές απουσίες, οι Έλληνες οπαδοί θα στηρίξουν ξανά την ομάδα θα γίνει το παιχνίδι σε μια τυπική ελληνική ατμόσφαιρα. Όλοι οι παράγοντες δείχνουν ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και για τις δυο ομάδες».

Από την πλευρά του ο Αναστασίου στάθηκε στο γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο: «Όλοι βλέπουν ότι αυτό το γκρουπ παικτών έχει μια ποιότητα και γι’ αυτό τη δυνατότητα να παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις. Οι Έλληνες είναι θετικοί και πολύ αισιόδοξοι για το παιχνίδι με την Ολλανδία. Το γεγονός ότι η Ολλανδία έχει πολλά προβλήματα απουσιών, προκαλεί προσμονή πως μπορεί να υπάρχει κάτι να πάρουν».

Για τον Γιακουμάκη, ο Μαχλάς τόνισε: «Ο Γιακουμάκης είναι αναμφισβήτητα ο στράικερ. Από ότι μπορώ να καταλάβω, ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν είναι 100% έτοιμος. Και ο Γιακουμάκης πέτυχε ένα τρομερό γκολ με κεφαλιά απέναντι στην Ιρλανδία. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα ξεκινήσει η Ολλανδία το παιχνίδι. Νομίζω ότι η Ολλανδία ήταν εξαιρετική στα τελευταία δέκα λεπτά κόντρα στη Γαλλία, αλλά κατά τα άλλα δυσκολεύτηκε πραγματικά να δημιουργήσει ευκαιρίες».

Από την πλευρά του ο Αναστασίου, σημείωσε: «Έχουμε τέσσερις καλούς επιθετικούς αυτή τη στιγμή, τρεις εκ των οποίων έχουν κληθεί στην Εθνική. Επειδή ο Γιακουμάκης τα πήγε καλά την Παρασκευή, όλοι πιστεύουν ότι ο προπονητής θα κάνει την σωστή επιλογή στην επίθεση».

Για την επιρροή του Τζον φαν’τ Σχιπ στην Εθνική, ο Μαχλάς είπε: «Ο καλός μου φίλος από το Άμστερνταμ ξεκίνησε αυτή την ομάδα. Ο Γκουστάβο Πογέτ επέκτεινε την ομάδα και τη δυνάμωσε αμυντικά. 1-0, 2-1: είναι καλά αποτελέσματα για τώρα. Ο Πογέτ έβαλε τις τελευταίες πινελιές στο έργο του Τζον».

Ο Γιάννης Αναστασίου καταγράφει τις ομάδες στο εξωτερικό που αγωνίζονται Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ, Νόριτς, Νότιγχαμ: αυτό λέει πολλά για την ποιότητα της ομάδας. Το ελληνικό παιχνίδι άλλαξε σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο στην επίθεση. Έχουμε ποιότητα και στη μεσαία γραμμή που είναι πολύ σημαντική. Στο παρελθόν οι παίκτες μας δεν άντεχαν 90 λεπτά. Επειδή τώρα παίζουν σε τέτοιες ομάδες, μπορούν».

Ο Μαχλάς από την πλευρά του ανυπομονεί για το παιχνίδι: «Είναι οι δύο μου πατρίδες. Έχω ακόμα καλά συναισθήματα για την Ολλανδία. Όλοι οι καλοί Έλληνες επιθετικοί έχουν παίξει στην Ολλανδία. Τάσος Δουβίκας, Παυλίδης και Γιακουμάκης τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Γιάννης κι εγώ. Στην Ολλανδία παίζεται ποδόσφαιρο που αρέσει στους Έλληνες επιθετικούς. Ελπίζω και στις δύο ομάδες να έχουν όλη την τύχη του κόσμου».

Ο Γιάννης Αναστασίου θα σχολιάσει το παιχνίδι για την ελληνική τηλεόραση και επισήμανε: «Προσκλήθηκα από ελληνικό κανάλι να κάνω σχόλιο. Οπότε αν θέλετε να ακούσετε έναν καλό σχολιασμό του αγώνα…».