Χαριστέας: «H Εθνική του Πογιέτ επανέφερε το καλό συναίσθημα στον κόσμο»

O Άγγελος Χαριστέας μίλησε για την Εθνική, τον Γκουστάβο Πογιέτ αλλά και τον Γιώργο Μασούρα ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Χαριστέας: «H Εθνική του Πογιέτ επανέφερε το καλό συναίσθημα στον κόσμο»

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε στο ολλανδικό «NOS», ενόψει του αυριανού (16/10, 21:45) κρίσιμου αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024. Για την κατάσταση που επικρατεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας αλλά και τον Γκουστάβο Πογιέτ είπε αρχικά:

«Της έλειπε η σταθερότητα εδώ και χρόνια. Έρχονταν παίκτες και προπονητές. Τώρα υπάρχει ένας πυρήνας πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε ξανά. Ο Πογιέτ κατάφερε να κερδίσει τους παίκτες. Τολμά να κάνει επιλογές και είναι ξεκάθαρος με αυτές. Φέρνει ειρήνη στην ομάδα με σαφείς κανόνες.

Είναι ένας προπονητής του οποίου οι ομάδες βασίζονται κυρίως στην αμυντική οργάνωση. Προσαρμόζει το στυλ παιχνιδιού του στον αντίπαλο. Αν οι Ολλανδοί φανούν ευάλωτοι τη Δευτέρα, η Ελλάδα θα πάει στην επίθεση».

Πέραν αυτών, ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός τόνισε παράλληλα:

«Η Εθνική Ελλάδας αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους εκτός Ελλάδας. Αυτό κάνει τη διαφορά, γιατί η τεράστια κόντρα μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων, όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προκαλούσε εντάσεις γύρω από την εθνική ομάδα. Το 2004 η Εθνική μας ομάδα αποτελούνταν επίσης σε μεγάλο βαθμό από παίκτες που έπαιξαν εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι μόνο καλό, δημιούργησε περισσότερη ενότητα».

Όσον αφορά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιώργος Μασούρας, υπογράμμισε:

«Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Είναι ομαδικός, είναι πολύπλευρος. Αυτή τη σεζόν έχει ξεκινήσει υπέροχα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και κάνει τώρα τη διαφορά για την Ελλάδα. Αυτή η Εθνική επανέφερε το καλό συναίσθημα στον κόσμο και υπάρχει ιδανική ροή στα εισιτήρια ενόψει του ματς.

Δεν βλέπω το πνεύμα που έχει εμφυσήσει ο Πογιέτ στην ολλανδική ομάδα. Ο Κούμαν δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να μείνουν στη ζωή στην Αθήνα. Είναι ένας τελικός για την Εθνική, πρέπει αμέσως να ξεχάσουν τη νίκη της Παρασκευής εναντίον της Ιρλανδίας. Τα τελευταία χρόνια χάναμε πάντα τα βασικά ματς, αλλά αυτό μπορεί τώρα να σπάσει. Έχουμε την καλύτερη δυναμική εδώ και χρόνια. Αλλά αν δεν βγει, θα κάνουμε ένα βήμα πίσω ως ποδοσφαιρική χώρα».