Εθνική: Τα ιστορικά ρεκόρ του Μασούρα και η φιλοδοξία για Ολλανδία

Πώς ο Γιώργος Μασούρας έφτασε σε προκριματικά EURO σκόρερ όπως ο Θωμάς Μαύρος, ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Φάνης Γκέκας και το ατομικό κίνητρο ενόψει Ολλανδίας για τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού. 

Εθνική: Τα ιστορικά ρεκόρ του Μασούρα και η φιλοδοξία για Ολλανδία

Η Εθνική επέστρεψε από το Δουβλίνο έχοντας πετύχει την πρώτη της μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί αντιπάλου αντίστοιχου επιπέδου από το 2011 όταν είχε νικήσει το Ισραήλ. Στην Ιρλανδία ο Γιώργος Γιακουμάκης πέτυχε το τρίτο του γκολ με την Εθνική, αλλά πρώτο εκτός έδρας, από την ασίστ του Κώστα Τσιμίκα, που ήταν η τρίτη του συνολικά με την ομάδα.

Με τη λήξη του ημιχρόνου ο Γιώργος Μασούρας πέτυχε το δεύτερο γκολ της Εθνικής και ο φορμαρισμένος επιθετικός του Ολυμπιακού έφτασε τα πέντε γκολ στη διοργάνωση, σκοράροντας σε τέσσερα από τα έξι παιχνίδια. Κυνηγώντας πια ρεκόρ μεγάλων φορ του παρελθόντος.

Τόσο τα πέντε γκολ του Μασούρα, όσο και ο αριθμός των τεσσάρων αγώνων στους οποίους τα έχει πετύχει, αποτελούν ισοφάριση ρεκόρ σε διοργάνωση προκριματικών EURO.

Ειδικότερα, στη διοργάνωση του 1980 ο Θωμάς Μαύρος, του 1984 και του 1988 ο Νίκος Αναστόπουλος και του 2008 ο Φάνης Γκέκας, είχαν φτάσει τα πέντε γκολ. Αν ο Μασούρας πετύχει ένα ακόμα στα δύο παιχνίδια που απομένουν, θα τους ξεπεράσει.

Επίσης θα γίνει ο πρώτος παίκτης της Εθνικής, που θα έχει σκοράρει σε πέντε διαφορετικούς αγώνες μιας διοργάνωσης προκριματικών EURO, αφού σε τέσσερις τα έχει καταφέρει μόνο ο Νίκος Αναστόπουλος.

Οι δύο σκόρερ στην Ιρλανδία (Γιακουμάκης, Μασούρας), καθώς και οι Βλαχοδήμος, Μπακασέτας, είναι οι μοναδικοί διεθνείς που έχουν αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια της διοργάνωσης, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί συνολικά 26 ποδοσφαιριστές.

Ο Τάσος Μπακασέτας δε, έφτασε τους 60 αγώνες με την Εθνική και είναι ο 33ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που το καταφέρνει. Από κοντά και ο Πέτρος Μάνταλος, που έφτασε τις 56 συμμετοχές.