Εθνική: Έκανε το καθήκον της, τώρα παίζει ελεύθερα για το «κάτι παραπάνω»

Κανείς δεν μπορεί να προσάψει κάτι στην Εθνική Ελλάδας, έκανε το «δύο στα δύο» κόντρα σε Ιρλανδία και Γιβραλτάρ και πλέον κυνηγάει την υπέρβαση κόντρα στα… μεγαθήρια.

Εθνική: Έκανε το καθήκον της, τώρα παίζει ελεύθερα για το «κάτι παραπάνω»

Όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της Εθνικής Ελλάδας στα European Qualifiers από το Φάρο της Πορτογαλίας τον περασμένο Μάρτιο, ήταν διάχυτη η αισιοδοξία πως θα μπορούσε να διεκδικήσει στα ίσα το εισιτήριο για το Euro από τον δεύτερο όμιλο.

Περίπου επτά μήνες μετά, η «γαλανόλευκη» μετρά 12 βαθμούς σε 6 παιχνίδια, με τέσσερις νίκες και δύο ήττες και απολογισμό τερμάτων 12-5. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έκανε το καθήκον της, πήρε το απόλυτο απέναντι στο κατώτερο Γιβραλτάρ και την ισοδύναμη Ιρλανδία. Ότι πάνω κάτω έκανε και πριν πολλά χρόνια η Εθνική με τον Ρεχάγκελ και τον Σάντος «στο τιμόνι».

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει να χάσει τίποτε. Θα παίξει δύο εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες ξεκάθαρα ανώτερες ποιοτικά και ό,τι πάρει θα είναι κέρδος. Οι διεθνείς θα μπορέσουν χωρίς πίεση να βγάλουν στο χορτάρι όσα προσπάθησε να τους εμφυσήσει όλον τον τελευταίο χρόνο ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Ας μη λησμονεί κανείς πως η πόρτα για το Euro 2024 είναι… ορθάνοιχτη μέσα από τα μπαράζ του UEFA Nations League. Ενώ στα αγωνιστικά έχει σημασία ότι η Εθνική πήρε το αποτέλεσμα χθες έχοντας απουσίες βασικών παικτών της, όπως ο Μπάλντοκ και ο Χατζηδιάκος, κάτι καθόλου εύκολο, ιδιαίτερα παίζοντας σε μια «καυτή» έδρα όπως των Ιρλανδών.

Επιτρέψτε μας να αφιερώσουμε μερικές αράδες στον πρωταγωνιστή της Εθνικής σε αυτήν την προκριματική φάση, τον Γιώργο Μασούρα. Ο κυνηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος. Ο Μασούρας αποτελεί το «κλειδί» για την «γαλανόλευκη» όλη την φετινή χρονιά μετρώντας πέντε γκολ στα έξι προκριματικά παιχνίδια. Και μάλιστα πρόκειται για σημαντικά τέρματα, σημείωσε το πρώτο γκολ στο 3-0 στο Φάρο και το «κρίσιμο» δεύτερο στο 2-1 επί του Έϊρε στην Νέα Φιλαδέλφεια, πριν «σφραγίσει» την νίκη χθες με το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.