Προκριματικά U21: Απόλυτη η Ολλανδία - «Σεφτέ» για Β. Ιρλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η ομάδα U21 της Ολλανδίας που επικράτησε 3-0 της Γεωργίας και συνεχίζει απόλυτη στον δρόμο για τα τελικά του Euro. Πρώτο τρίποντο για τη Βόρεια Ιρλανδία που πήρε το ντέρμπι ουραγών με το Αζερμπαϊτζάν (0-1). 

Προκριματικά U21: Απόλυτη η Ολλανδία - «Σεφτέ» για Β. Ιρλανδία

Ένα βήμα πιο κοντά στα τελικά του Euro U21 ήρθε η Ολλανδία καθώς πέρασε με άνεση από την Τιφλίδα, λυγίζοντας 3-0 τη Γεωργία στον 3ο όμιλο των προκριματικών. Οι μικροί «οράνιε» είχαν σε εξαιρετική ημέρα των Μέϊερ ο οποίος με δύο γκολ στο α' μέρος (26', 45') έβαλε τις βάσεις για το διπλό.

Στην επανάληψη, η Ολλανδία σκόραρε και τρίτο τέρμα με τον Όχιο στο 57' και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Δεύτερη με 6 βαθμούς έμειναν οι Γεωργιανοί.

Στο έτερο ματς της πρώτης ζώνης του προγράμματος και για το 6ο γκρουπ, η Βόρεια Ιρλανδία κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον ΜακΓκάκιν στο 19' και στο 37' έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Ντόνελι έκανε πέναλτι όντας τελευταίος παίκτης. Οι γηπεδούχοι ωστόσο πέταξαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αφού ο Τζχαφάροφ έστειλε την μπάλα όυτ. Το 0-1 έμεινε ως το φινάλε με το Αζερμπαϊτζάν να παραμένει στον... πάτο της βαθμολογίας.