Εθνική Ελλάδας: Το χρίσμα στον Ρέτσο

Ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού και για την Εθνική Ελλάδας ο Παναγιώτης Ρέτσος. Η πιθανή ενδεκάδα του Πογιέτ.

Εθνική Ελλάδας: Το χρίσμα στον Ρέτσο

Η Εθνική Ελλάδας συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των πολύ κρίσιμων αναμετρήσεων με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο (13/10) και την Ολλανδία στην "OPAP Arena" (16/10) στο πλαίσιο του Group B των European Qualifiers.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ καταστρώνει τα πλάνα του με προβλήματα αφού στην απουσία του Τζορτζ Μπάλντοκ ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Παντελή Χατζηδιάκου. Τη θέση του μπακ της Σέφιλντ θα πάρει ο Λάζαρος Ρότα, ενώ για εκείνη του στόπερ της Κάλιαρι υπήρχαν τρεις επιλογές στις κλήσεις: ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Πογιέτ θα δώσει φανέλα βασικού στον υπαρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Ρέτσος έχει κερδίσει τη θέση βασικού στους «ερυθρόλευκους» και στάθηκε αξιοπρεπώς στα απαιτητικά εκτός έδρας ματς με Ολλανδία και Γαλλία.

Ο Ρέτσος στάθηκε καλά απέναντι στην παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ

Έτσι, στο μυαλό του ομοσπονδιακού προπονητή βρίσκεται πιο μπροστά από τον επίσης φορμαρισμένο νεαρό στόπερ του ΠΑΟΚ. Υπήρξε και η σκέψη να «ενεργοποιηθεί» κάποιος από τους «κομμένους» της προεπιλογής, όπως ο Γούτας, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Από εκεί και πέρα, όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, η ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας στο Δουβλίνο αναμένεται να αποτελείται από τους: Βλαχοδήμο, Ρότα, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Τσιμίκα, Σιώπη, Κουρμπέλη, Μπακασέτα, Μάνταλο, Μασούρα και Παυλίδη. Δύσκολα θα υπάρξουν περισσότερες από μια ή δύο διαφοροποιήσεις.