Στο Βέλγιο θέλουν τον Ένγκελς για το Μουντιάλ

Σκληρή κριτική στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που δεν τον έχει στις κλήσεις για το φιλικό με τη Σαουδική Αραβία. Γιατί τον θεωρούν απαραίτητο για τη Ρωσία.

Στο Βέλγιο θέλουν τον Ένγκελς για το Μουντιάλ

Οι κλήσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για το φιλικό της εθνικής ομάδας του Βελγίου με τη Σαουδική Αραβία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των κόκκινων διαβόλων δέχεται κριτική για τους ποδοσφαιριστές τους οποίους επέλεξε έστω και για ένα φιλικό παιχνίδι. Αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου στο Βέλγιο θεωρούν πως έχει κάνει λάθη τα οποία θα κοστίσουν στην ομάδα ειδικά αν επιμείνει και στο Μουντιάλ.

Δέχεται κριτική ο ομοσπονδιακός τεχνικός και εκεί που εστιάζουν τα Μέσα είναι στην αμυντική γραμμή. Στο Βέλγιο θεωρούν πως με την εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι αμυντικοί το πρόβλημα θα είναι αρκετά σοβαρό στο Μουντιάλ. «Θα πάθουμε πάλι χοντρή ζημιά», αναφέρουν οι Βέλγοι με αφορμή την αμυντική γραμμή.

Κάπου εκεί μπαίνει στο… κόλπο και η περίπτωση του Μπιόρν Ένγκελς. Ο στόπερ του Ολυμπιακού δεν συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις για το φιλικό με τη Σαουδική Αραβία. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα στην άμυνα αρκετά σοβαρό. Είναι ένα λεπτό θέμα που πρέπει να το προσέξουμε. Όταν έχουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα στην άμυνα πρέπει να σκεφτούμε και τον Μπιορν Ένγκελς. Παίζει στον Ολυμπιακό και δεν μπορείς να τον εξαφανίζεις με αυτόν τον τρόπο», αναφέρει το σχόλιο στην ιστοσελίδα voetbalbelgie.be.

Κρατάει καιρό το συγκεκριμένο θέμα με τον νεαρό αμυντικό του Ολυμπιακού, αλλά ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συνεχίζει να τον αγνοεί και να μην τον έχει στις επιλογές. Πάντως, με το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο είναι υπέρ του Ένγκελς και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πάει στο Μουντιάλ το καλοκαίρι. Είναι ένα παιδί στο οποίο επένδυσε πολλά ο Ολυμπιακός, έχει φοβερό ταλέντο και στο Βέλγιο θεωρούν μεγάλη αδικία ότι δεν έχει κληθεί στην εθνική ομάδα. Στο μεταξύ στο φιλικό του Σαββάτου με τον Πανιώνιο ο Βέλγος στόπερ μάλλον δεν θα αγωνιστεί λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων που αισθάνεται.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Βέλγοι δεν θα πρέπει να θεωρούμε καθόλου σίγουρη την παρουσία του Μιραλάς στο Μουντιάλ. Το γεγονός πως και με τον Ολυμπιακό δεν έχει κάνει φοβερά ματς είναι κάτι που προβληματίσει τους συμπατριώτες του, αλλά είναι μέσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού και παράλληλα έχει μπροστά του ματς προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του.