Μοντέλα: «Η Τουρκία μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία»

Ο Βιτσέντζο Μοντέλα παρουσιάστηκε και επίσημα από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας ως ο νέος προπονητής της εθνικής.

Μοντέλα: «Η Τουρκία μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία»

Στην επίσημη παρουσίαση του Βιτσέντζο Μοντέλα προχώρησε η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας, με τον Ιταλό προπονητή να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάdας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω σε αυτή τη χώρα. Θέλουμε να φέρουμε ευτυχία σε όλους τους φιλάθλους. Δεν είχα κανένα δισταγμό να αποδεχτώ αυτή την πρόταση. Έχουμε μια νεανική, ποιοτική ομάδα. Θέλουμε να μεταδώσουμε ένα αίσθημα υπερηφάνειας και κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μια σημαντική ευθύνη, αλλά είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε. Είμαι δύο χρόνια στην Τουρκία. Καταλαβαίνω καλύτερα τα συναισθήματα και την κουλτούρα. Αυτές οι αισθήσεις είναι παρόμοιες με αυτές της Ιταλίας, μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια.

Φυσικά θα υπάρξουν άνθρωποι που θα με επικρίνουν, αλλά πάντα θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό, παρακολουθώντας και αναλύοντας κάθε αγώνα. Για εμάς το ομαδικό πνεύμα είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να το αντικατοπτρίζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πρέπει να αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της ομάδας τους όταν εντάσσονται στην εθνική ομάδα. Θα είμαστε εδώ για να το διασφαλίσουμε. Το να φοράς αυτή τη φανέλα δεν είναι δώρο, είναι κύρος. Εκπροσωπούμε ένα πολύ σημαντικό έθνος», επεσήμανε ο Μοντέλα, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομοσπονδία ως το 2026.

Μάλιστα, δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι στη συμφωνία των δύο πλευρών μπήκε ειδική ρήτρα, σύμφωνα με την οποία ο Μοντέλα θα πρέπει να ζει στην Τουρκία όσο θα είναι ομοσπονδιακός προπονητής.