Δανάη Καλδαρίδου: «Έχουμε τις ικανότητες να πάρουμε κάτι καλύτερο από ότι πήραμε»

Απογοητευμένη από το αποτέλεσμα, όμως σίγουρη πως η Εθνική Γυναικών έχει όλα τα φόντα να πετύχει περισσότερα εμφανίστηκε η 26χρονη μεσοεπιθετικός Δανάη Καλδαρίδου μετά το ματς με την Πολωνία για το UEFA Women's Nations League.

Δανάη Καλδαρίδου: «Έχουμε τις ικανότητες να πάρουμε κάτι καλύτερο από ότι πήραμε»

Η Δανάη Καλδαρίδου έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Πολωνία, όμως δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει η Εθνική Γυναικών την ήττα στην πρεμιέρα του UEFA Women's Nations League.

Παρόλα αυτά, η 26χρονη διεθνής της Κλαμπ Μπριζ είναι πεπεισμένη πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πολλά να δώσει.

Αναλυτικά όσα είπε η Δανάη Καλδαρίδου:

Νέα διοργάνωση, νέοι στόχοι, αλλά ένα σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας:

«Θέλαμε να κάνουμε μια καλή αρχή και δυστυχώς χάσαμε σήμερα, νομίζω είναι πολύ κρίμα γιατί κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Δεχθήκαμε γκολ πολύ νωρίς δυστυχώς, αλλά μετά καταφέραμε να το πάμε στο 1-1, ωστόσο μετά δεχθήκαμε και τα άλλα γκολ. Νομίζω ότι είναι κρίμα γιατί όλες μας προσπαθήσαμε πάρα πολύ και προετοιμαστήκαμε για αυτό το ματς. Απλά δεν βγήκαν κάποια πράγματα, ίσως δεν είχαμε και τύχη. Τώρα κοιτάμε το επόμενο, να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό, πάμε για τους τρεις».

Για το επόμενο ματς κόντρα στη Σερβία:

«Τώρα πρέπει το σημερινό παιχνίδι να το αφήσουμε πίσω και να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τη Σερβία, που και αυτή είναι μια καλή ομάδα, στην κατάταξη που βρίσκεται τώρα είναι καλύτερη από εμάς, πιο δυνατή. Αλλά νομίζω έχουμε τις ικανότητες για να πάρουμε κάτι καλύτερο από ότι πήραμε σε αυτό το ματς».

Ποια είναι τα θετικά που πρέπει να κρατήσουμε από τη σημερινή εμφάνιση; Βγήκαν τα πράγματα του προπονητή, αυτά που είχε ζητήσει;

«Είχαμε το πλάνο μας, αυτό που μας είχε ζητήσει ο προπονητής και προσπαθήσαμε να το εφαρμόσουμε, αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε γκολ πολύ νωρίς, δεν βοήθησε. Αλλά το ότι βάλαμε μετά το γκολ και κάναμε το 1-1 ήταν καλό. Απλά μετά δεν είχαμε και τύχη. Πιστεύω ότι όλες προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, απλά δεν βγήκαν μετά κάποια πράγματα. Είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε γκολ, δεν βάλαμε, έβαλαν αυτές και έγινε έτσι δυστυχώς».

Σε προσωπικό επίπεδο κάνατε μια πολύ καλή εμφάνιση, είναι λίγο γλυκόπικρη η γεύση;

«Είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου, γιατί πιο πολύ ξέρω ότι έδωσα ότι μπορούσα. Αλλά ξέρω και ότι οι υπόλοιπες έδωσαν ότι μπορούσαν. Και πήραμε μια ανταμοιβή από αυτό. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο δυστυχώς».