Nations League: Ισπανία - Αγγλία με... φόντο την Ελλάδα (vid)

Η Ελλάδα είχε φύγει νικήτρια από το «Λα Ροσαλέδα» τον Ιούνιο του 2003. Έκτοτε, η Εθνική Ισπανίας μετράει 15 χρόνια χωρίς ήττα μέσα στο «σπίτι» της.

Nations League: Ισπανία - Αγγλία με... φόντο την Ελλάδα (vid)

Το τελευταίο τους χαρτί θα παίξουν οι Άγγλοι στη σημερινή αναμέτρηση με αντίπαλο την Ισπανία για το 4ο γκρουπ του 1ου ομίλου. Το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καλείται να κερδίσει την Ισπανία μέσα στο σπίτι της για να έχει ελπίδες για την πρωτιά του ομίλου και τον προβιβασμό στο 3ο γκρουπ του 1ου ομίλου. Κάτι τέτοιο όμως, μόνο εύκολο δεν είναι.

Οι Ισπανοί αγνοούν την ήττα στην έδρα τους τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό από μόνο του, κάνει το έργο των Άγγλων ακόμη πιο δύσκολο. Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, στην Αγγλία, οι Ισπανοί είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 χάρη στα γκολ των Σαούλ και Ροντρίγκο στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Ποιος ήταν όμως ο τελευταίος αντίπαλος της Ισπανίας που έφυγε νικητής από την έδρα της; Η Ελλάδα!

Στις 7/6 του 2003, στο δρόμο της Ελλάδας για τα τελικά του EURO 2004, είχε βρεθεί η Εθνική Ισπανίας. Το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ κατάφερε να πάρει τη σημαντική νίκη απέναντι στους Ισπανούς χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου.

Δείτε το βίντεο από τη νίκη της Ελλάδας μέσα στην Ισπανία: