Κετσπάγια: «Προσπάθησα να εμπιστευτώ παίκτες που παίζουν»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου, Τιμούρ Κετσπάγια, αναφέρθηκε στη βαριά ήττα με 6-0 από την Ισπανία στα προκριματικά του Euro 2024.

Κετσπάγια: «Προσπάθησα να εμπιστευτώ παίκτες που παίζουν»

Βαρύ είναι το κλίμα στην εθνική ομάδα της Κύπρου, η οποία διασύρθηκε με το βαρύ 6-0 από την Ισπανία στη Γρανάδα και συμπλήρωσε πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις της στα προκριματικά του Euro 2024.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του συγκροτήματος Τιμούρ Κετσπάγια, είπε:

«Είναι άλλο επίπεδο. Δυστυχώς δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Το σωστό ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να το παίξεις. Κανένας σε όλο το 90λεπτο δεν έκανε το κάτι παραπάνω, έκαναν αυτά που πρέπει. Είναι βαριά ήττα, αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο από την θέληση και την προσπάθεια που έγινε. Είμαστε πολύ μακριά από αυτά τα επίπεδα.

Και εμείς στο παρελθόν κερδίσαμε την Ελλάδα, το Ισραήλ. Δεν είναι το θέμα να κερδίσεις. Καθόμαστε και συζητάμε για το επίπεδο αυτής της ομάδας, αυτού του πρωταθλήματος, με παίκτες που έχουν σε αυτή την ομάδα. Γι’ αυτό λέω ότι απλά δεν μπορείς. Προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε και να μην δεχθούμε πολλά γκολ, αλλά δυστυχώς έγινε. Όταν παίζεις με τέτοια ομάδα και έχεις παίκτες χωρίς παιχνίδια, χωρίς ομάδα, τι περιμένεις. Δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην εθνική, απάντησε:

«Αυτά τα λέμε εδώ και χρόνια, δεν είναι τώρα. Και να είχαμε Κύπριους, ακόμη και λίγο καλύτερους και πάλι παίζαμε με μια τοπ ομάδα. Ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, όχι απλώς να βγάζουν την γλώσσα τους περίπατο, όχι να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του μετά το παιχνίδι. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Αναλάβαμε μια ομάδα που έπαιξε μπαράζ για να μείνει κατηγορία στο Nations League. Αυτοί είμαστε, προσπάθησα να εμπιστευτώ παίκτες που παίζουν. Ότι και να γινότανε ε την Ισπανία, δεν πιστεύω ότι μπορούσε να αλλάξει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς πρέπει να μάθουμε από αυτά τα παιχνίδι και όταν βρούμε ομάδα στα μέτρα μας να διεκδικήσουμε κάτι. Θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι».