Σάουθγκεϊτ: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον Μαγκουάιρ»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ύψωσε «ασπίδα» στον Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των οπαδών της εθνικής.

Σάουθγκεϊτ: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον Μαγκουάιρ»

Στο επίκεντρο σκληρής κριτικής βρέθηκε για ακόμα μία φορά ο Χάρι Μαγκουάιρ, αυτή τη φορά για το αυτογκόλ που πέτυχε στη νίκη της Αγγλίας με 3-1 επί της Σκωτίας σε φιλικό παιχνίδι στη Γλασκώβη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των «λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τόνισε:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Από τους οπαδούς της Σκωτίας το καταλαβαίνω. Δεν έχω κάποιο παράπονο, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να αποδοκιμάζουν και οι φίλαθλοι μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας παίκτης θα λάβει τέτοια μεταχείριση, όχι μόνο από Σκωτσέζους οπαδούς, αλλά από σχολιαστές, ειδήμονες, οτιδήποτε άλλο. Έχουν δημιουργήσει κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο Χάρι αποτελεί βασικό κομμάτι αυτής της ομάδας. Έχω μιλήσει για τη σημασία των ποδοσφαιριστών κι ο Μαγκουάιρ είναι καθοριστικός. Κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο, η αντοχή που δείχνει είναι απίστευτη. Είναι κορυφαίος παίκτης. Είμαστε όλοι μαζί του και αυτή η συμπεριφορά εις βάρος του πρέπει να σταματήσει».