Ισπανική εξάρα στην Κύπρο, έπιασε την Ουκρανία η Ιταλία, προσωρινή διακοπή στο Ρουμανία - Kόσοβο

Η Iταλία επικράτησε της προερχόμενης από ισοπαλία με την Αγγλία Ουκρανίας 2-1 και την έπιασε στη βαθμολογία του 3ου ομίλου, ενώ η Iσπανία συνέτριψε 6-0 την, άποντη, Κύπρο στη Γρανάδα για τον 1ο. Επεισοδιακό το Ρουμανία - Κόσοβο (2-0) διεκόπη, προσωρινά, λόγω... πανό!

Ισπανική εξάρα στην Κύπρο, έπιασε την Ουκρανία η Ιταλία, προσωρινή διακοπή στο Ρουμανία - Kόσοβο

Τον παραμικρό οίκτο δεν έδειξαν οι Iσπανοί στον αγώνα με την Κύπρο φιλοδωρώντας το -απόντο- αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μεγαλονήσου με 6-0 (18' Γκάβι, 33' Μερίνο, 70' Χοσέλου, 73', 83', Φεράν Τόρες, 77' Μπαένα) για τον 1ο πρόκριματικό όμιλο του Εuro 2024.

Στο έτερο ματς του γκρουπ οι Νορβηγοί επικράτησαν 2-1 της Γεωργίας με τον Χάαλαντ ν' ανοίγει το σκορ (25'). Το έτερο σκανδιναβικό γκολ ο Έντεργκααρντ (33') ενώ ο Ζιβζιβάντζε μείωσε στο φινάλε (90+1').

Mε το ίδιο σκορ επικράτησε στο ματς της ημέρας η Ιταλία της Ουκρανίας στο Μιλάνο για τον 3ο όμιλο.
Πρωταγωνιστής και μόνος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης ο Φρατέζι της Ίντερ (12', 29'), που έπιασαν στη 2η θέση της βαθμολογίας του γκρουπ τους προερχόμενους από ισοπαλία με την Αγγλία Ανατολικοευρωπαίους.

Το γκολ των φιλοξενούμενων ο Γιαρμολένκο (41').

Στο άλλο ματς του ομίλου η Mάλτα έχασε, εντός έδρας, από τη Β. Μακεδονία 2-0 (5' Έλμας, 41' Mάνεφ).

Στον 6ο όμιλο το Βέλγιο συνέτριψε 5-0 (4' Φερτόνχεν, 18' Tροσάρ, 56', 58' Λουκάκου, 88' Nτε Κετέλερε) την, ουραγό και δίχως νίκη, Εσθονία, αλλά τη νίκη της ημέρας στο γκρουπ πέτυχε η ισόβαθμη των «κόκκινων διαβόλων» Αυστρίας επικρατώντας με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Αρναούτοβιτς στη Σόλνα της Σουηδίας 3-1 (90' Χολμς - 53' Γκρέγκοριτς, 56' Αρναούτοβιτς, 69' πεν. Αρναούτοβιτς).

Χαμός στο Βουκουρέστι...

Στον 9ο όμιλο η πρωτοπόρος Ελβετία επιβλήθηκε 3-0 (49' Ίτεν, 84' Τζάκα, 90+3' πεν. Σακίρι) της Ανδόρας, το Ισραήλ με 1-0 (90+3' Κανιτσόφσκι) τη Λευκορωσία, αλλά το ματς που έκλεψε το ενδιαφέρον, για εξωαγωνιστικούς λόγους, έγινε στο Βουκουρέστι.

Το Ρουμανία - Κόσοβο διεκόπη στο 18ο λεπτό λόγω πανό στις κερκίδες που ανέγραφε ότι το «Kόσοβο είναι Σερβία» κάτι που φώναζαν κι εν χορό οι Ρουμάνοι (σ.σ. η πατρίδα τους δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου).

Οι Κοσσοβάροι διαμαρτυρήθηκαν και το ματς διεκόπη με τον Βοϊβόντα των φιλοξενούμενων να σχηματίζει τον αλβανικό δικέφαλο αετό με τα χέρια του πυροδοτώντας περαιτέρω την ατμόσφαιρα.

Όταν το ματς επανάρχισε ο Μουρίκι άφησε τους φιλοξενούμενους με 10 στο 42', στο 61' ο Στάντσιου έχασε πέναλτι για να εξιλεωθεί στο 83' και το 90+3' πετυχαίνοντας τα δύο γκολ της αναμέτρησης που έφερε τους Ρουμάνους δεύτερους...