Αργεντινή: Εκτός ο Μέσι με Βολιβία

Ο Λιονέλ Μέσι έμεινε εκτός αποστολής της Αργεντινή για το ματς με τη Βολιβία. Πώς αυτό ενισχύει τις ελπίδες της Ίντερ Μαϊάμι για τα πλέι οφ.

Αργεντινή: Εκτός ο Μέσι με Βολιβία

Οι πιθανότητες της Ίντερ Μαϊάμι να μπει στα πλέι οφ ενισχύθηκαν την Τρίτη, όταν ο Λιονέλ Μέσι δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Αργεντινής για τον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βολιβία.

Ο αγώνας διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 12.000 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα ιδιαίτερα εξαντλητικό μέρος για να παίξει κανείς, με τους παίκτες της Αργεντινής να λαμβάνουν φορητές συσκευές οξυγόνου κατά την άφιξή τους στην πόλη.

Το να ξεκουραστεί ο Μέσι και να μην εκτεθεί παίζοντας σε αυτές τις συνθήκες σίγουρα θα ευχαριστήσει τον προπονητή της Ίντερ Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο. Η ομάδα του MLS παραμένει αήττητη από την άφιξη του Μέσι και απέχει έξι βαθμούς από την τελευταία θέση των πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας με οκτώ παιχνίδια για την κανονική περίοδο.

Η Ίντερ Μαϊάμι επισκέπτεται το Σάββατο την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, ένα δύσκολο παιχνίδι σε τεχνητό χλοοτάπητα για τον Μέσι και τους συμπαίκτες του. Στο Mercedes Benz Stadium αναμένεται πλήθος-ρεκόρ στο MLS για να παρακολουθήσει τον Μέσι να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του προπονητή του. Ο Μαρτίνο κατέκτησε το κύπελλο MLS το 2018 ως προπονητής της Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Ο Μέσι έπαιξε 89 λεπτά στις 7 Σεπτεμβρίου στον προκριματικό αγώνα του πρώτου γύρου της Αργεντινής με τον Ισημερινό στο Μπουένος Άιρες. Πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 78ο λεπτό από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αποκάλυψε στη συνέχεια ότι ζήτησε από τον προπονητή της Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι να τον αντικαταστήσει λόγω κόπωσης.

«Ήμουν λίγο κουρασμένος... σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα βγω στο τέλος ενός αγώνα», δήλωσε ο Μέσι στους δημοσιογράφους. Ο Σκαλόνι θα πει αργότερα ότι ο Μέσι «ένιωσε κάτι» πριν ζητήσει να αποχωρήσει. Ο Μέσι είχε επίσης πιστώσει στον Ισημερινό ότι έπαιξε ένα δυνατό, σωματικό παιχνίδι.