Ανδόρα - Ελλάδα 0-1: Πρώτη νίκη με Τζόλη

Η Εθνική Ελπίδων νίκησε την Ανδόρα με 1-0 για τα προκριματικά του Euro 2025.

Ανδόρα - Ελλάδα 0-1: Πρώτη νίκη με Τζόλη

Πρώτη νίκη στα προκριματικά του Euro 2025 για την Εθνική Ελπίδων, η οποία επικράτησε 1-0 της Ανδόρας στο "Estadi Nacional" πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

H Εθνική ομάδα ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Ανδόρα να αμύνεται πίσω από τη μπάλα και να βγαίνει σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, η κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 12ο λεπτό από τη μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια οι παίκτες της Εθνικής πίεσαν περισσότερο και απείλησαν 3 φορές μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά στο 24ο λεπτό με το πλασέ του Κρυπαράκου από το σημείο του πέναλτι, μετά το γύρισμα του Τζόλη, να περνά λίγο άουτ. Στο 30ό λεπτό ο Ντε Κάστρο σταμάτησε το μακρινό σουτ του Κίτσου. Ο τερματοφύλακας της Ανδόρας κράτησε ανέπαφη την εστία του και στο δυνατό σουτ του Σουρλή στο 34ο λεπτό, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό, ο Χρήστος Τζόλης με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έδωσε προβάδισμα στην Εθνική ομάδα. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ σε δύο παιχνίδια για τον επιθετικό της «γαλανόλευκης», ο οποίος είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα με τη Λευκορωσία στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Στη συνέχεια η Εθνική ομάδα διαχειρίστηκε το προβάδισμα της μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ιρλανδού διαιτητή Τζέιμι Ρόμπινσον, που βρήκε τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου να πανηγυρίζουν για την πρώτη τους νίκη στα προκριματικά του Euro 2025.

ΑΝΔΟΡΑ (Ιλόι Κάσαλς): Ντε Κάστρο, Μπόρα, Ροντρίγκεζ (46' Μπουταρφάς), Ρόμπινατ (72' Άλβαρεζ), Ακόστα, Ολιβέιρα, Ιζκιέρδο, Μπαμπό, Ρέμολινς (86' Μπερνιέτ), Σόλα (67' Ρέντε), Ροντρίγκο.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Τσοπούρογλου (46' Κουρφαλίδης), Χρυσόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Κίτσος, Μεταξάς, Σουρλής (86' Δαρέλας), Κρυπαράκος, Νίνο (46' Νιάρχος), Τζόλης (92' Παναγιώτου), Κούτσιας (67' Μπελεβώνης).