Μπαλτάκος: «Παραδέχτηκαν το λάθος οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για την γκάφα της Ομοσπονδίας με την τιμωρία των Σιώπη, Μάνταλου, Κουρμπέλη και Τσιμίκα που δεν ίσχυε ουσιαστικά στο ματς με το Γιβραλτάρ.

Μπαλτάκος: «Παραδέχτηκαν το λάθος οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας»

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Metropolis 95,5» έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην γκάφα με τη δίχως ισχύ τιμωρία των Σιώπη, Μάνταλου, Κουρμπέλη και Τσιμίκα, αλλά και για τις επαφές με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν για το θέμα των ξένων διαιτητών.

Αναλυτικά:

Για τους πλημμυροπαθείς: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις Ενώσεις σε Θεσσαλία και στον Εβρο, καθώς το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή. Εμείς ως ΕΠΟ θέλουμε να βοηθήσουμε και κοινωνικά. Θα στείλουμε νερά στη Θεσσαλία, σε όλους τους νομούς. Έχουμε προβεί σε ενέργειες προφορικά και θα το κάνουμε και γραπτά, ούτως ώστε να βοηθήσει και η UEFA τις ομάδες. Επίσης, θα ζητήσουμε από την UEFA για την ομάδα παλαιμάχων που έχει από τις δεκαετίες του 1990 και το 2000, να παίξουν φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους στην Ελλάδα και τα έσοδα να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς».

Για τον διάλογο με τον Τσέφεριν: «Τον διάλογο με τον Τσέφεριν τον ανακοινώσαμε, έκανα τις ενέργειες που πρέπει για να έχουμε ξένους διαιτητές το σαββατοκύριακο αλλά εννοείται πως αν έχουμε αντίστοιχο περιστατικό με λεκτική ή σωματική βία προς διαιτητή, τότε δεν θα έχουμε ξανά ξένους διαιτητές και πως θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε κουράσει και την UEFA και τον πρόεδρό της. Θα υπάρξει ξένος διαιτητής και στο ΠΑΟΚ-Αρης».

Για το πώς πείστηκε η UEFA για τους ξένους διαιτητές: «Την περασμένη Δευτέρα είχα στείλει επιστολή στη Σούπερ Λιγκ 1 και στον υφυπουργό αθλητισμού και στο τέλος έλεγα σκόπιμο θα ήταν να διαβεβαιώσετε πως δεν θα υπάρξει σωματική ή λεκτική βία εναντίον διαιτητών. Χθες το έκανε η Σούπερ Λιγκ 1, αλλιώς δεν θα έρχονταν ξένοι διαιτητές. Εγώ στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ είχα πει πως θέλουμε "Εlite" ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Οι ξένοι με κοιτάνε περίεργα και αναρωτιούνται τι γίνεται στην Ελλάδα».

Για το θέμα με τον Πολωνό διαιτητή: «Το θέμα με τον Πολωνό διαιτητή δεν αφορά εμάς αλλά την UEFA και την πολωνική ομοσπονδία. Αν υπάρχει εμπλοκή ελληνικής ομάδας θα ενημερωθεί η ΕΠΟ, προφανώς δεν υπήρχε».

Για το λάθος με τις κίτρινες κάρτες των διεθνών παικτών: «Είναι ένα λάθος που το παραδέχθηκαν οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας. Θα ασχοληθούμε να αποφασίσουμε ποιος έφταιγε, τι έγινε και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Αυτό το λάθος θα είχε συνέπειες αν δεν είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, μπορεί να έχει συνέπειες στο μέλλον».

Για τις επιλογές του Πογέτ: «Έχω κάνει συζήτηση αλλά δεν είναι ανακοινώσιμη δημόσια, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή και κρίνεται από το αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνουμε να κάνει τις επιλογές του και κρίνεται στο τέλος, όχι κάθε μέρα. Έχω προσωπική άποψη για τις προσκλήσεις και δεν μπορώ να την πω, γιατί δεν θέλω να διαταράξω το κλίμα της εθνικής ομάδας».