Στις δύο κίτρινες αποβολή

Αυτόν τον κανονισμό σίγουρα τον γνωρίζουν όλοι, άρα θα πρέπει να εφαρμοστεί. Καλό θα ήταν και πριν από το ντέρμπι με... κίτρινους και κόκκινους.

Στις δύο κίτρινες αποβολή

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τα προβλήματά του και η Εθνική δεν είναι το μεγαλύτερο. Η ίδια η ομάδα. Προφανώς είναι κάπου ανάμεσα στο 0-3 από την Ολλανδία και στο 5-0 επί του Γιβραλτάρ. Αγωνιστικά έχει ελπίδες να πάει στα τελικά της Γερμανίας, ρεαλιστικά μέσω των μπαράζ από την καλή πορεία της στο Nations League. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος μέχρι τον τελικό λογικά με τη Γεωργία (του 1-7 από την Ισπανία), οι ελπίδες υπάρχουν. Κι ας μην γίνει η υπέρβαση από τον ίδιο τον όμιλο, διότι για μία ομάδα που αφήνει εκτός κλήσεων ποιοτικούς παίκτες και δεν βάζει αυτούς που έχει από σοβαρά σφάλματα για τα οποία γελάνε και στο… Γιβραλτάρ, δεν μπορεί να είναι στόχος ο αποκλεισμός της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Κι ας έχασε ηρωικά στο Παρίσι ή φυσιολογικά στο Αϊντχόφεν.

Η ευθύνη για ένα τόσο επιπόλαιο λάθος που περιορίζει κι άλλο τις όποιες πιθανότητες, σαφώς και δεν θα πρέπει να περάσει στα ψιλά. Κι αν κάποιοι το πάρουν πάνω τους και αναλάβουν (ή τους καταλογιστούν) ευθύνες, ας γίνει. Ήδη από τις ανακοινώσεις το πνεύμα έγινε αντιληπτό. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν έπαιξαν οι τέσσερις με το Γιβραλτάρ, αλλά ούτε και το αν υπάρχει ρίσκο να χάσουν την Ολλανδία. Το θέμα είναι σοβαρό και σοβαρότητας. Σε άλλες χώρες θα είχε επιφέρει «κατολισθήσεις». Σε άλλες χώρες, βέβαια, δεν θα είχε συμβεί.

Την ίδια ώρα ενόψει των πρώτων ντέρμπι της σεζόν γίνεται προσπάθεια να μεταπειστεί η UEFA και να στείλει καλό ξένο διαιτητή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Τούμπα. Όπως και στα πολλά που θα ακολουθήσουν. Μπορεί και να γίνει, φυσικά και πρέπει να γίνει. Όπως και κάποτε πρέπει να προχωρήσει επιτέλους το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας κι ας είναι υπεύθυνος όποιος αποφασιστεί. Υπό την ευθύνη της ομοσπονδίας και της ΚΕΔ. Με βάση τους διεθνείς κανονισμούς. Αλλά από το να παρακαλούμε για το αυτονόητο με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, καλό θα ήταν να έχουμε διαμορφώσει ήδη τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να μη χρειάζονται παρακαλετά προς εκείνους που μάλλον αυτή την ώρα γελούν με το θέμα των καρτών. Όχι αυτών των καρτών που θα βγάλει ο ξένος διαιτητής που θα στείλουν, αλλά εκείνων που δεν μετρήθηκαν σωστά και έκανε ο Πογέτ rotation χωρίς να το ξέρει.

Α, καλή ιδέα. Ας βγει ο Πογέτ να πει ότι ήθελε να ξεκουράσει τους συγκεκριμένους και να περάσει έτσι ακόμη ένα ρεζιλίκι του ελληνικού ποδοσφαίρου δίχως συνέπειες. Το πρώτο θα είναι;