Γκάφα της ΕΠΟ με τους τιμωρημένους που τελικά είχαν δικαίωμα συμμετοχής

Η ΕΠΟ πίστευε ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές ήταν τιμωρημένοι και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με το Γιβραλτάρ, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Γκάφα της ΕΠΟ με τους τιμωρημένους που τελικά είχαν δικαίωμα συμμετοχής

Στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ η εθνική μας ομάδα αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, διότι οι ποδοσφαιριστές Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος και Μανώλης Σιώπης θεωρήθηκαν τιμωρημένοι.

Και οι τέσσερις είχαν αντικρίσει την κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με την Ολλανδία και στην ΕΠΟ πίστευαν πως είχαν τρεις κίτρινες κάρτες. Έτσι οι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν με το Γιβραλτάρ για να εκτίσουν την τιμωρία τους.

Εν τέλει οι τέσσερις παίκτες δεν ήταν τιμωρημένοι, αφού με την κίτρινη που δέχτηκαν συμπλήρωσαν δύο κίτρινες, άρα είχαν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής. Η ενημέρωση που είχαν στην ΕΠΟ για τον κανονισμό της UEFA δεν ήταν σωστή. Αυτός αναφέρει πως ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται με μία αγωνιστική όταν συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες και όχι δύο!

Έτσι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές όχι μόνο δεν εξέτισαν την τιμωρία τους, αλλά κινδυνεύουν να χάσουν ένα από τα δύσκολα ματς του Οκτωβρίου. Εάν δηλαδή δεχτούν κάρτα με την Ιρλανδία θα απουσιάσουν από το ματς με την Ολλανδία.