Πογέτ: «Ιδανικό μέρος η Ουρουγουάη να γίνει το Μουντιάλ»

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για την υποψηφιότητα της Ουρουγουάης για το Μουντιάλ του 2030.

Πογέτ: «Ιδανικό μέρος η Ουρουγουάη να γίνει το Μουντιάλ»

Η ομοσπονδία της Ουρουγουάης μαζί με αυτή της Αργεντινής αποφάσισαν το 2017 να καταθέσουν φάκελο για την κοινή υποψηφιότητα της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, ενώ αργότερα προσχώρησαν και Χιλή, Παραγουάη. Ο αντίπαλος τους σε αυτή την πρόταση η επίσης κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ουκρανίας και Μαρόκου.

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στο Stats Perform γι' αυτή την υποψηφιότητα και τόνισε: «Θεωρώ φυσικό ότι η Ουρουγουάη θα μπορούσε να είναι το τέλειο μέρος για να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2030», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Έχουμε την ικανότητα ως χώρα να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο; Όχι. Επομένως, πρέπει να το μοιραστούμε με κάποιον δίπλα μας , την Αργεντινή, τη Χιλή, την Παραγουάη. Το πρόβλημα είναι ότι θυμάμαι πριν από πολύ καιρό όταν κάποιος μου είπε ότι το ποδόσφαιρο χωρίς πολιτική δεν υπάρχει, έχει πεθάνει. Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από την πολιτική της χώρας. Μέχρι να συμφωνήσουν οι πολιτικοί, το ποδόσφαιρο δεν θα ενωθεί. Οπότε πιστεύω ότι θα ήταν κρίμα αν δεν γίνει στην Ουρουγουάη, τουλάχιστον ένα γκρουπ, ίσως δύο γκρουπ».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να διεξάγεται το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια σχολίασε: «Θα το διατηρούσα κάθε τέσσερα χρόνια, δεν θέλω Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής, χρειάζονται τέσσερα χρόνια και αν δεν το κερδίσεις, πρέπει να περιμένεις άλλα τέσσερα χρόνια. Είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι ότι μπορείς να έχεις άλλη μια ευκαιρία για δύο χρόνια».