Στο Δουβλίνο και βλέπουμε…

Ασφαλώς και κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίσει τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί του Γιβραλτάρ με σκορ 5-0 χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια, διότι ο Γκουστάβο Πογέτ και οι παίκτες του έκαναν το συγκλονιστικά αυτονόητο.

Στο Δουβλίνο και βλέπουμε…

Πήραν τους τρεις βαθμούς απέναντι στον «αδύναμο κρίκο» του ομίλου χωρίς περεταίρω απώλειες και πλέον κοιτάζει μπροστά.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα 2 ή και 3 γκολ στο α' μέρος και το Γιβραλτάρ δεν είχε καν πατήσει στην περιοχή μας. Κι αυτό διότι η «γαλανόλευκη» από τα πρώτα λεπτά πίεσε τους αντιπάλους της, δεν τους επέτρεψε να κάνουν σκέψεις για κάτι καλό, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της με το γκολ του Πέλκα από το 9’ και του Μαυροπάνου από το 23’ και η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής.

Συνήθως σε τέτοια ματς δεν «αποφασίζει» η μαχητικότητα του αδύναμου, αλλά ο ενθουσιασμός και η ορμητικότητα του ισχυρού να «καθαρίσει» το παιχνίδι όσο πιο νωρίς γίνεται και στη συνέχεια να μην δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Αυτό έκαναν και οι διεθνείς και πλέον άπαντες έχουν στο μυαλό τους το «ματς τελικός» με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο. Στις 13 Οκτωβρίου λοιπόν η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει πάση θυσία τη νίκη στο "Aviva Stadium" για να μπορέσει να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί «ζωντανές» τις ελπίδες της για να περάσει απευθείας στο EURO 2024. Την ίδια ώρα μάλιστα η Ολλανδία υποδέχεται τη Γαλλία…

Η νίκη της Ολλανδίας χθες βράδυ μέσα στο Δουβλίνο επί της Ιρλανδίας με σκορ έβαλε ακόμα περισσότερη πίεση στην ελληνική ομάδα και το «πρέπει» γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για τους Έλληνες διεθνείς.

Θα πρέπει να κερδίσουν λοιπόν τους Ιρλανδούς και στις 16 Οκτωβρίου να τα δώσουν «όλα για όλα» απέναντι στην Ολλανδία στην «OPAP Arena», διότι το 3-0 στο Αϊντχόφεν ήταν πολύ βαρύ και δύσκολα «μαζεύεται»…