Εθνική: Κέρδισε το δικαίωμα να παλέψει στα ίσα

Η Εθνική δεν… σκότωσε το θηρίο, όμως έκανε ξανά τη δουλειά της και κέρδισε τη δυνατότητα να τα παίξει όλα για όλα στα επόμενα τρία ματς.

Εθνική: Κέρδισε το δικαίωμα να παλέψει στα ίσα

Αν έχεις… Μασούρα διάβαινε! Όταν έχεις τον Γιώργο Μασούρα σε τέτοια φόρμα τι να φοβηθείς; Ο Έλληνας κυνηγός απέδειξε για ακόμη μια φορά την εξαιρετική του κατάσταση στο ματς με το Γιβραλτάρ.

Σύμφωνοι, η χθεσινή αντίπαλος της Εθνικής δεν ήταν ανταγωνιστική όμως ο Μασούρας συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει και με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο τα δύο γκολ που σημείωσε (έχει τέσσερα συνολικά σε αυτά τα προκριματικά) αλλά ολόκληρη η παρουσία του στο δεξί άκρο της επίθεσης αφού είχε και δύο πάσες-κλειδιά.

Από κοντά φυσικά και ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ και ήταν ξεκάθαρα η κινητήριος δύναμη της «γαλανόλευκης» στον άξονα. Σκόραρε, δημιούργησε και μπήκε σε τελικές, δίνοντας ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του Ουρουγουανού τεχνικού.

Έναν άξονα τον οποίο «γέμισε» με την παρουσία του ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που απέδειξε πως έχει ακόμη θέση στο ρόστερ της Εθνικής. «Ταξίδευε» την μπάλα αλλάζοντας το παιχνίδι και ψάχνοντας τους κυνηγούς της Ελλάδας στα νώτα της αντίπαλης άμυνας.

Το πιο σημαντικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι πως έδειξε να έχει ξανά τη σωστή νοοτροπία, αυτήν της μαχητικότητας και της αυταπάρνησης και όχι εκείνη την «μπλαζέ» κοσμοθεωρία που παρουσίασε στο ματς με την Ολλανδία.

Έκανε το καθήκον της, πήρε 6 βαθμούς από το Γιβραλτάρ, κάτι που θέλει να κάνει και με αντίπαλο την Ιρλανδία πριν από τους δύο εντός έδρας «τελικούς» με Ολλανδία και Γαλλία. Η Εθνική μέσα από αυτές τις δοκιμασίες «ψηλώνει» και μαθαίνει να είναι ξανά ανταγωνιστική.

Ας μην λησμονούμε πως η Εθνική Ελλάδας έχει στα χέρια της και τη «δεύτερη ευκαιρία», μέσω των μπαράζ του Nations League, ήτοι η πρόκριση στο Euro είναι ακόμη στα… πόδια των παικτών του Πογιέτ.