Προκριματικά Εuro 2024: Με ανατροπή (1-2) πέρασαν οι Ολλανδοί από το Δουβλίνο!

Η μαχητική Ιρλανδία προηγήθηκε της Ολλανδία, στο Δουβλίνο, αλλά οι «οράνιε» γύρισαν το ματς και παραμένουν 2οι μαζί με τη την Εθνική μας (που έχει ματς περισσότερο).

Προκριματικά Εuro 2024: Με ανατροπή (1-2) πέρασαν οι Ολλανδοί από το Δουβλίνο!

Eνώ η Εθνική Ελλάδος επανερχόταν στις επιτυχίες, μετά το... στραπάτσο του Αϊντχόφεν, επικρατώντας του Γιβραλτάρ, στο έτερο ματς του 2ου προκριματικού ομίλου του Εuro 2024 η Ιρλανδία δεν μπορούσε να τη... βοηθήσει να ξανανιώσει... μοναξιά στην προνομιούχο 2η θέση του γκρουπ, χάνοντας 2-1 από τους Ολλανδούς και μάλιστα με ανατροπή.

Στο Δουβλίνο η ομάδα του Στίβεν Κένι παρότι προηγήθηκε από τα... αποδυτήρια (4') με πέναλτι του Ίντα, όχι μόνο ισοφαρίστηκε με τον ίδιο τρόπο από τον Γκάκπο (19'), αλλά είδε την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν να γυρνά το ματς στην επανάληψη (56') με τον Βέγκχορστ (από ασίστ του Ντούμφριες).

Oι «οράνιε» κερδίζοντας παρέμειναν ισόβαθμοι της εθνικής μας στη 2η θέση και μάλιστα εκτός της νίκης στο Αϊντχόφεν έχουν και ματς λιγότερο...

Στους άλλους ομίλους ξεχώρισε, στον 5ο, η επικράτηση με 2-0 της Αλβανίας επί της Πολωνία στα Τίρανα.

Επεισόδια στα Τίρανα

Σ' ένα ματς επεισοδιακό, αφού ξεκίνησε με διακοπή (μόλις στο 1ο λεπτό...) λόγω ρίψης καπνογόνων και καθισμάτων στον αγωνιστικό χώρο και μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με ένα γκολ ανά ημίχρονο (37' Ασάνι, 62' Ντάκου) κι όχι μόνο ανέβηκαν επικεφαλής του γκρουπ (στο +2 από την Τσεχία που έχει ματς λιγότερο), αλλά άφησαν στο -4 τους Πολωνούς!

Στον 7ο όμιλο η Σερβία επανήλθε στις επιτυχίες, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ουγγαρία, επικρατώντας 3-1 της Λιθουανίας στο Κάουνας.

Πρωταγωνιστής των Βαλκάνιων (που έπιασαν, με ματς παραπάνω, τους Μαγύαρους στην κορυφή της βαθμολογίας) ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς, της Αλ Χιλαλ (και πρώην της Φούλαμ) με χατ τρικ σε 22 λεπτά (21', 32, 43')!

Οι (δίχως νίκη) γηπεδούχοι μείωσαν με τον Παουλάουσκας (45'), αλλά ως εκεί...

Tέλος, στον 8ο,... περίπατο έκανε, στο Σαν Μαρίνο, η Σλοβενία επικρατώντας 4-0 της άποντης και δίχως γκολ ομάδας του κρατιδίου.

Τα γκολ των Βαλκάνιων, που έπιασαν στην κορυφή του γκρουπ τη Δανία, οι Βιπότνικ (4'), Μλάκαρ (16'), Λόβριτς (61') και Κάρνιτσνικ (67').

Για 72 λεπτά έπαιξε ο Σπόραρ του Παναθηναϊκού με τους νικητές.