Ελλάδα - Γιβραλτάρ 5-0: Αντέδρασε και ξέσπασε

Η Ελλάδα ξέσπασε πάνω στο Γιβραλτάρ μετά την ήττα από την Ολλανδία και επικράτησε με σκορ 5-0. Πέλκας (9'), Μαυροπάνος (23', 82') και Μασούρας (70', 90+1) οι σκόρερ. Δοκάρι ο Πέλκας στο 51'.

Ελλάδα - Γιβραλτάρ 5-0: Αντέδρασε και ξέσπασε

Μετά την ήττα από την Ολλανδία για την Ελλάδα ήταν μονόδρομος η νίκη επί του Γιβραλτάρ. Έβγαλε αντίδραση και επικράτησε με σκορ 5-0 σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε κατά κράτος. Η Ιρλανδία μπορεί να μην της έκανε το δώρο και να ηττήθηκε από την Ολλανδία, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρατάει τη σοβαρότητα που έδειξε στο ματς με το Γιβραλτάρ και πλέον τα σπουδαία περιμένουν τον Οκτώβριο με τα παιχνίδια κόντρα σε Ιρλανδία και Ολλανδία.

Με αλλαγές παρατάχθηκε η Ελλάδα στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ και με διάταξη 4-3-3 με τον Πογέτ να δείχνει και από την ενδεκάδα που επέλεξε πως είχε διάθεση να πιέσει τον αντίπαλο γνωρίζοντας πως η διαφορά δυναμικότητας του επέτρεπε να κάνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά το Γιβραλτάρ παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και χωρίς να δείχνει πως έχει σκοπό να βγει από την άμυνα του.

Πράγματι αυτή ήταν η εικόνα της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό. Η Ελλάδα πήρε τη μπάλα στα πόδια της και κλήθηκε να διασπάσει μία πολυπρόσωπη άμυνα μίας ομάδας που την ενδιέφερε μόνο να αμυνθεί απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 7' απείλησε η Ελλάδα με κεφαλιά του Μαυροπάνου και στο 9' άνοιξε το σκορ. Ο Μπουχαλάκης με μία ωραία μπαλιά άνοιξε αριστερά για τον Γιαννούλη εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Πέλκας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γρήγορο γκολ έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για την εθνική μας ομάδα που στο 12' απείλησε ξανά με τον Χατζηδιάκο να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 33' ο Ρότα δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 37 ακυρώθηκε γκολ του Φούντα ως οφσάιντ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 για την Ελλάδα.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πιο απλά για την εθνική μας, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν αυτό που είχε την κατοχή και το Γιβραλτάρ παρέμενε στην περιοχή του. Υπήρχαν στιγμές, μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι είχαν και εννιά ποδοσφαιριστές μέσα στην περιοχή τους. Παρόλα αυτά στο 51' η Ελλάδα είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα. Τελικά το 3-0 έγινε στο 70' με τον Μασούρα να σκοράρει με ωραίο πλασέ εντός περιοχής. Η Ελλάδα δεν πήρε το πόδι από το γκάζι με τον Πογέτ να ζητάει ένταση από τους παίκτες του και στο 82' ο Μαυροπάνος σκόραρε ξανά με κεφαλιά και έκανε το σκορ 4-0, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 90+1 ο Μασούρας. Η Ελλάδα έβγαλε αντίδραση στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, δεν πήρε δώρο από την Ιρλανδία που ηττήθηκε από τους Ολλανδούς, αλλά από την άλλη έπαιξε καλό ποδόσφαιρο έστω κι αν ο αντίπαλος ήταν κατώτερης δυναμικότητας.

Μικρογραφία

Ελλάδα-Γιβραλτάρ 5-0

Γήπεδο: Νέας Φιλαδέλφειας

Διαιτητής: Λουκιάουντσκας (Λιθουανία)

Σκόρερ: 9' Πέλκας, 23' Μαυροπάνος, 70' Μασούρας, 82' Μαυροπάνος, 90+1 Μασούρας

Κίτρινες: 57' Πόσο

Συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ (4-3-3): Βλαχοδήμος – Ρότα (83' Χατζηγιοβάννης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης – Μπουχαλάκης (68' Παπανικολάου), Μπακασέτας, Πέλκας (84' Αλεξανδρόπουλος)– Μασούρας, Φούντας (68' Γιακουμάκης), Παυλίδης (68' Ιωαννίδης).

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (5-4-1): Κόλινγκ – Ρόναν, Μπρίτο, Ρόι Τσιπολίνα, Γουόκερ, Μόλχι (90' Σάντος) – Χάρτμαν (84' Μπαντρ), Τζόλι, Πόσο (90' Κασιάρο), Σάρτζεντ - Ντε Μπαρ.