Γερμανία: Τέλος ο Χανς Φλικ από τον πάγκο της εθνικής

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας αποτελεί ο Χανς Φλικ, μετά και την ήττα με το βαρύ 4-1 από την Ιαπωνία σε φιλικό αγώνα. O Γιούλιαν Νάγκελσμαν φαβορί για τη θέση.

Γερμανία: Τέλος ο Χανς Φλικ από τον πάγκο της εθνικής

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται πλέον η εθνική ομάδα της Γερμανίας, εννέα μήνες πριν φιλοξενήσει στα γήπεδά της την τελική φάση του Euro 2024.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Χανς Φλικ, ο οποίος πλήρωσε… το μάρμαρο για την αγωνιστική εικόνα και τα αποτελέσματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τελευταίο παιχνίδι των «πάντσερ» με τον Φλικ στον πάγκο ήταν κόντρα στην Ιαπωνία, με τη Γερμανία να γνωρίζει βαριά ήττα με 4-1 από την αντίπαλό της.

Πλέον, μένει να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος του Φλικ, που θα κληθεί να επαναφέρει άμεσα την εθνική στον δρόμο των επιτυχιών ενόψει και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να είναι φαβορί για το συγκεκριμένο πόστο σύμφωνα με την «Bild».

«Το συμβούλιο αποφάσισε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή στην ομάδα μετά τα πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματα. Πρέπει να κοιτάξουμε το EURO που διοργανώνουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Για εμένα, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στη θητεία μου, διότι εκτιμώ πολύ τον Φλικ και τους συνεργάτες του. Αλλά η επιτυχία είναι ο πρώτος μας στόχος και έτσι η απόφαση αυτή ήταν αναπόφευκτη», δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Μπερντ Νόιντορφ.