Εθνική Ελλάδας: Ψάχνει ένα ξέσπασμα κόντρα στο Γιβραλτάρ

«Αλλαγμένη» σε πρόσωπα η Εθνική απόψε με το Γιβραλτάρ στην «OPAP Arena», θέλει νίκη με σκορ ψυχολογίας

Εθνική Ελλάδας: Ψάχνει ένα ξέσπασμα κόντρα στο Γιβραλτάρ

Την ευκαιρία να ξεπεράσει το σοκ της βαριάς ήττας και της κακής εμφάνισης στο Αϊντχόφεν πριν από τρία βράδια έχει απόψε η Εθνική. Μαζί φυσικά με την υποχρέωση να νικήσει το Γιβραλτάρ στη Νέα Φιλαδέλφεια (21:45), καθώς ναι μεν έχει τη δυνατότητα απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου να επιστρέψει με γκολ και θέαμα στα θετικά αποτελέσματα, ωστόσο από τέτοια παιχνίδια μόνο χαμένο μπορεί να βγει το φαβορί εάν επιδείξει χαλαρότητα.

Στη σημερινή αναμέτρηση ο Γκουστάβο Πογέτ θα κάνει υποχρεωτικά αρκετές αλλαγές, καθώς είναι τιμωρημένοι από κάρτες και εκτίουν την ποινή τους σε αυτό το εύκολο στη θεωρία ματς ο Κώστας Τσιμίκας, ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο Μανώλης Σιώπης και ο Πέτρος Μάνταλος. Ενώ δεν υπολογίζεται φυσικά ο Τζόρτζ Μπάλντοκ που μετά τη θλάση πριν από τον αγώνα με τους «Οράνιε» είδε τον αγώνα στο Αϊντχόφεν και επέστρεψε στην Αγγλία και στην ομάδα του.

Στη διάθεση του Ουρουγουανού τεχνικού επιστρέφει ο Ντίνος Μαυροπάνος που ήταν τιμωρημένος με την Ολλανδία, παίρνοντας θέση στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Χατζηδιάκο. Οι απουσίες σημαίνουν αλλαγές σε όλες τις γραμμές και ειδικά στον άξονα, καθώς με τους Σιώπη και Κουρμπέλη εκτός ο Πογέτ ετοιμάζει τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, τον οποίο κάλεσε εκτάκτως στην αποστολή αφού αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί.

Εάν δεν ετοιμάζει κάτι πιο επιθετικό ο προπονητής, αυτό θα είναι το δίδυμο στο κέντρο. Πιο μπροστά οι Μπακασέτας, Μασούρας και ένας εκ των Φούντα ή Πέλκα και στην κορυφή της επίθεσης φέρεται υποψήφιος ο Γιακουμάκης δίχως να αποκλείεται η διατήρηση του Παυλίδη ή η συμμετοχή του Ιωαννίδη. Διόλου απίθανο θα είναι να παίξει η ομάδα με δύο φορ.

Στην άμυνα ο Βλαχοδήμος θα διατηρήσει τη θέση του στην εστία, για δεξί μπακ ο Ρότα είναι το φαβορί, αλλά ο Ρέτσος έχει κι αυτός πιθανότητες καθώς χρησιμοποιήθηκε εκεί με την Ολλανδία, σε συνθήκες διαφορετικές βέβαια σε σχέση με το σημερινό ματς. Αριστερό μπακ αντί του Τσιμίκα θα παίξει ο Δημήτρης Γιαννούλης.