Βραζιλία: Ο Νεϊμάρ πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της «σελεσάο», ξεπέρασε τον Πελέ

Ο Νεϊμάρ πέτυχε δύο γκολ στο παιχνίδι της εθνικής Βραζιλίας κόντρα στη Βολιβία (5-1) και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της «σελεσάο» με 79 τέρματα, ξεπερνώντας τον θρυλικό Πελέ (77).

Βραζιλία: Ο Νεϊμάρ πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της «σελεσάο», ξεπέρασε τον Πελέ

Το όνομά του στην Ιστορία της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας έγραψε ο Νεϊμάρ, καθώς είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της «σελεσάο» ξεπερνώντας τον θρυλικό Πελέ.

Ο 31χρονος επιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό του τραυματισμό τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος με αντίπαλο την Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ο διεθνής άσος, αν και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε πέναλτι στο 17’, εν συνεχεία σκόραρε στο 61' και στις καθυστερήσεις (93’) στη νίκη με 5-1 της Βραζιλίας. Κατ’ αυτόν τρόπο έφτασε τα 79 τέρματα με την εθνική του ομάδα και άφησε πίσω του στη δεύτερη θέση τον Πελέ με 77.

Τα υπόλοιπα τέρματα της «σελεσάο» σημείωσαν οι Ροντρίγκο (24’ και 53’), Ραφίνια (47’), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Αμπρέγκο (78’).

Ο Πελέ, ο οποίος πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 82 ετών, σημείωσε 95 γκολ σε 113 αγώνες της Βραζιλίας, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός τερμάτων περιλαμβάνει και γκολ σε φιλικά παιχνίδια μεταξύ της «σελεσάο» και συλλόγων ή επίσημων ομάδων από τις πολιτείες της Βραζιλίας, που ναι μεν αποδέχεται η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας, όχι όμως και η FIFA.