Κούμαν: «Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης η Ελλάδα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, μίλησε για το αυριανό (7/9, 21:45) παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα στα προκριματικά του Euro 2024 και έπλεξε το εγκώμιο του Τάσου Μπακασέτα.

Κούμαν: «Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης η Ελλάδα»

Με καλά λόγια για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, ενόψει της αυριανής (7/9, 21.45) αναμέτρησης των δύο συγκροτημάτων στον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024. Παράλληλα, ο 60χρονος εκλέκτορας των «οράνιε» έπλεξε και το εγκώμιο του αρχηγού της «γαλανόλευκης», Τάσου Μπακασέτα.

«Πρέπει να πιέσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε μέσα από την προπόνηση. Οι παίκτες είχαν βαρύ πρόγραμμα. Πρέπει να μειώσουμε τα γκολ που δεχόμαστε και να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία.

Η Ελλάδα είναι πραγματικά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Μπορούν να αμυνθούν καλά. Έχουν πολλή ταχύτητα στα άκρα. Με ένα σπουδαίο "δεκάρι", ο αρχηγός τους (σ.σ. Τάσος Μπακασέτας), με ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι. Η Γαλλία είναι η Γαλλία. Οι Έλληνες δεν πίεσαν ψηλά και περίμεναν τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Έτσι η Ελλάδα κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, ακόμα και με δέκα παίκτες. Αυτό λέει πολλά».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Ολλανδίας: «Το έχω πει ξανά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα καλό αποτέλεσμα αυτή την φορά. Το ίδιο είχα και για το Nations League απέναντι στην Κροατία. Λιγότερο απέναντι στη Γαλλία, στα προκριματικά, εν μέρει λόγω τραυματισμών και ασθενειών. Με αυτά που κάναμε, με τις εικόνες και τις συζητήσεις που είχαμε, νιώθω ότι όλοι συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι αυτή η εβδομάδα».