Εθνική Ελλάδας: Τα πρώτα πλάνα του Πογιέτ για την ενδεκάδα

Δεν φαίνεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις για την ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας στην Ολλανδία ο Γκουστάβο Πογιέτ. Με συνταγή… Γαλλίας στο Αϊντχόφεν.

Εθνική Ελλάδας: Τα πρώτα πλάνα του Πογιέτ για την ενδεκάδα

Την πρώτη της προπόνηση ενόψει των αναμετρήσεων με Ολλανδία εκτός (7/9, 21:45, Alpha) και Γιβραλτάρ εντός (10/9, 21:45, Alpha) έκανε χθες η Εθνική Ελλάδας στο «Μαζαράκη» του Ατρομήτου.

Άπαντες στην «γαλανόλευκη» γνωρίζουν πόσο κομβικά είναι αυτά τα δύο ματς για την πρόκριση στα τελικά του Euro της Γερμανίας και ιδιαίτερα εκείνο στο Αϊντχόφεν κόντρα στην παρέα του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Γκουστάβο Πογιέτ αποκάλυψε στις χθεσινές του δηλώσεις πριν την προπόνηση πως έχει κατασταλάξει στο πλάνο του ενόψει της αναμέτρησης με τους «οράνιε». Θυμίζουμε άλλωστε πως και για το ματς με την Γαλλία είχε αρκετό διάστημα πριν έτοιμα τα πλάνα του.

Έτσι φάνηκε και στην προπόνηση λοιπόν, με τις πρώτες του δοκιμές για την ενδεκάδα να μην προοιωνίζονται εκπλήξεις. Ο Ουρουγουανός είναι ένας προπονητής που πιστεύει στην δύναμη της ομοιογένειας σε μια ομάδα και εμπιστεύεται όσους έχουν ήδη «ματώσει» την φανέλα.

Με τους «βασικούς» λοιπόν προπονήθηκαν οι Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Τσιμίκας και Κουρμπέλης όπως και ο Κουλιεράκης. Από τα παραπάνω μπορούμε να συνάγουμε το συμπέρασμα πως ο Πογιέτ είναι πολύ πιθανό να παρατάξει την «γαλανόλευκη» όπως και απέναντι στους «τρικολόρ». Δηλαδή με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, στην άμυνα τους Τσιμίκα, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Κουλιεράκη (με τον στόπερ του ΠΑΟΚ στην θέση του Μαυροπάνου ο οποίος είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στο Παρίσι) και δύο ανασταλτικούς χαφ, τους Σιώπη (που έκανε ατομικό) και Κουρμπέλη. Έτσι, φαίνεται πως θα «θυσιαστεί» ο Πέλκας προκειμένου να χωρέσουν οι Μπακασέτας, Μάνταλος και Μασούρας.

Στην αιχμή του δόρατος το προβάδισμα φαίνεται πως έχει ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος μπορεί να μην συμμετείχε χθες στο κανονικό πρόγραμμα όμως είναι σαφές πως χαίρει της εκτίμησης του Ουρουγουανού κόουτς.

Εκτός από τον Μανώλη Σιώπη, ατομικό έκαναν επίσης οι Παυλίδης, Ρέτσος, Ιωααννίδης, Μασούρας και Μπάλντοκ ενώ απέναντι στους «βασικούς», με λευκές «σαλιάρες» έπαιξαν οι Πέλκας, Μπουχαλάκης, Λημνιός, Τζαβέλλας, Χατζηγιοβάννης και Φούντας.