Εθνική Ελλάδας: «Σηκώνει μανίκια» με στόχο την υπέρβαση

Την πρώτη της προπόνηση θα κάνει σήμερα (4/9) η Εθνική Ελλάδας ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με την Ολλανδία (7/9) και το Γιβραλτάρ (10/9) για τα προκριματικά του Euro 2024.

Εθνική Ελλάδας: «Σηκώνει μανίκια» με στόχο την υπέρβαση

Πολλή… σκόνη σήκωσε για ακόμη μια φορά με τις (μη) κλήσεις του ο Γκουστάβο Πογιέτ στην Εθνική Ελλάδας, όμως άπαντες πλέον στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους.

Αυτός δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα τελικά του UEFA Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας και στο πλαίσιο αυτό η «γαλανόλευκη» θα προπονηθεί σήμερα (4/9, 18:30) στο Αθλητικό Κέντρο Μαζαράκη του Ατρομήτου ενόψει των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων της τρέχουσας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Πέμπτη (7/9, 21:45, Alpha) εκτός έδρας την Ολλανδία στο "Philips Stadium" στο Αϊντχόφεν προτού υποδεχτεί την Κυριακή (10/9, 21:45, Alpha) το Γιβραλτάρ στην "OPAP Arena".

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έχει 6 βαθμούς από τις νίκες της με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία και θέλει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τις «Κάτω Χώρες» προκειμένου να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η νίκη με το αδύναμο Γιβραλτάρ στη Φιλαδέλφεια είναι άλλωστε προαπαιτούμενο για την πρόκριση και έτσι σε περίπτωση που η Εθνική πάρει βαθμούς στο Αϊντχόφεν τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση με δεδομένο ότι κλείνει την διαδικασία των προκριματικών εντός έδρας με την Ολλανδία και την –λογικά τότε– αδιάφορη Γαλλία.

Άλλωστε η εμφάνιση των διεθνών στην αναμέτρηση με τους φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ δεν έχει δώσει μόνο αισιοδοξία στην ομάδα αλλά και αυτοπεποίθηση πως με πίστη στο πλάνο και σκληρή δουλειά μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε ομάδα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός φαίνεται πως για ακόμη μια φορά θα στηριχθεί στον κορμό τον παικτών που εμπιστεύτηκε και κατά τα προηγούμενα ματς ωστόσο οι σκέψεις του θα γίνουν πιο ξεκάθαρες όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η αναμέτρηση.

Υπενθυμίζουμε πως στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ είναι οι:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Τζορτζ Μπάλντοκ, Λάζαρος Ρότα, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Παναγιώτης Ρέτσος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιάννης Παπανικολάου, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Λημνιός, Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας, Ταξιάρχης Φούντας, Φώτης Ιωαννίδης, Γιώργος Γιακουμάκης, Βαγγέλης Παυλίδης.

Η βαθμολογία στον 2ο Όμιλο:

#ΟΜΑΔΑΜΑΤΣΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
1Γαλλία44009-012
2Ελλάδα32015-26
3Ιρλανδία31024-33
4Ολλανδία21013-43
5Γιβραλτάρ40040-120

Τα εναπομείναντα ματς της Εθνικής Ελλάδας:

07/09: Ολλανδία-Ελλάδα

10/09: Ελλάδα-Γιβραλτάρ

13/10: Ιρλανδία-Ελλάδα

16/10: Ελλάδα-Ολλανδία

21/11: Ελλάδα-Γαλλία