Έχασε την πρωτιά του ομίλου η Εθνική Ελπίδων, ποια είναι τα νέα δεδομένα

Το αήττητο σερί της Εθνικής Ελπίδων που κρατούσε από τις 5/10/17, «έσπασε» σήμερα (12/10) από τους Κροάτες που νίκησαν με 2-0 και πήραν την πρωτιά του ομίλου. 

Έχασε την πρωτιά του ομίλου η Εθνική Ελπίδων, ποια είναι τα νέα δεδομένα

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε από την Κροατία εκτός έδρας με σκορ 2-0 και πέρασε στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη ήταν ανώτεροι από τους Κροάτες και είχαν πολλές ευκαιρίες καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από το 3ο κιόλας λεπτό, οι Βέργος και Πασαλίδης έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλουν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ ενώ στη συνέχεια, έπειτα από όμορφο συνδυασμό των Ανδρούτσο και Λημνιό, χάθηκε άλλη μία ευκαιρία από τον Βέργο.

Οι Κροάτες απάντησαν στις χαμένες ευκαιρίες του Ελληνικού συγκροτήματος σκοράροντας κόντρα στη ροή του ματς στο 41', από τον Βλάσιτς που σούταρε πάνω στον Πασαλίδη και η μπάλα, αφού άλλαξε πορεία, κατέληξε στα δίχτυα. Τότε το άγχος πέρασε στη «γαλανόλευκη» πλευρά.

Μέχρι το 65ο λεπτό όποτε ήρθε και η αποβολή του Νικολάου, η Εθνική Ελπίδων συνέχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να χάνει ευκαιρίες. Από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, οι Κροάτες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία της αναμέτρησης και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έριξαν τη χαριστική «βολή», με ατομική ενέργεια του Μπρέκαλο.

Οι Κροάτες πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 22 βαθμούς, όσους έχει και η Εθνική Ελπίδων δηλαδή, με ένα ματς να απομένει.

Μέλημα της Εθνικής Ελπίδων πλέον, είναι η εξασφάλιση της 2ης θέσης που εκτός απροόπτων θα την στείλει στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού της Ιταλίας.

Η ήττα της Εθνικής Ελπίδων από την Κροατία δεν είναι «καταδικαστέα» για το «γαλανόλευκο» σύνολο καθώς έχει το πάνω χέρι για να βρεθεί μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων των ομίλων.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος (64’ Χατζηγιοβάννης), Καραχάλιος, Λάμπρου (68’ Χατζηδιάκος), Λημνιός, Βέργος (64’ Κωτσόπουλος).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πόσαβετς, Ουρέμοβιτς, Τσαλέτα-Τσαρ, Μπένκοβιτς, Σόσα, Σούνιτς, Βλάσιτς, Ιβάνουσετς, Μπρεκάλο (94΄ Μπάμπιτς), Χαλίλοβιτς (74΄ Φιόλιτς), Γιακόλις.

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες)

1. Κροατία 22
2. Ελλάδα 22
3. Λευκορωσία 14
4. Τσεχία 13
5. Μολδαβία 7
6. Σαν Μαρίνο 0