Nations League: Μάχες «φωτιά» στις σημερινές αναμετρήσεις

Αρκετά σημαντικοί είναι οι σημερινοί αγώνες στην φάση των ομίλων του Nations League καθώς θα κρίνουν έως έναν βαθμό το ποια ομάδα είναι έτοιμη να καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση. Συνολικά επτά αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 21:45.

Nations League: Μάχες «φωτιά» στις σημερινές αναμετρήσεις

Στον 2ο όμιλο της League C συμμετέχουν η Ελλάδα, Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία. Η πρώτη θέση οδηγεί στα play off και η τελευταία υποβιβάζεται στην League D. Σήμερα θα αναμετρηθούν Ελλάδα-Ουγγαρία και Εσθονία-Φινλανδία στο ΟΑΚΑ και στην Λε Κοκ αρένα αντίστοιχα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ουγγαρία που κατάφερε στην προηγούμενη μεταξύ τους αναμέτρηση να πάρει το «τρίποντο» με σκορ 2-1 στην Ουγγαρία. Όταν όμως η Ελλάδα υποδέχεται την Ουγγαρία, η ήττα «εξαφανίζεται». Σε 8 αναμετρήσεις οι Ούγγροι δεν έχουν έχουν νίκη παρά μόνο 3 ισοπαλίες. Στο αγωνιστικό κομμάτι από τους γηπεδούχους θα λείπουν οι Τοροσίδης, Μάνταλος, Δώνης και Οικονόμου ενώ για την Ουγγαρία η μοναδική απώλεια είναι αυτή του μέσου Στίμπερ. Η Εσθονία υποδέχεται την Φινλανδία και η ενδεχόμενη ήττα για τους γηπεδούχους θα σημάνει και το τέλος στις ελπίδες τους για την πρώτη θέση καθώς μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Φινλανδοί βρίσκονται πρώτοι στην βαθμολογία με δύο νίκες σε δύο παιχνίδια. Σημαντικές οι απουσίες για την Εσθονία με τους Κλάβαν, Μετς, Γιέγκερ και Κάιτ να μην βρίσκονται στην αποστολή. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς καμία απουσία. Την τελευταία δεκαετία οι Φινλανδοί έχουν πάρει 4 νίκες σε 6 παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας κόντρα στους Εσθονούς.

Στον 2ο όμιλο της League A συμμετέχουν το Βέλγιο, η Ισλανδία και η Ελβετία. Σήμερα οι Βέλγοι θα υποδεχθούν τους Ελβετούς και όποιος νικήσει θα περάσει στην πρώτη θέση η οποία οδηγεί στην πρόκριση των play off. Η Ελβετία βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με το Βέλγιο καθώς και οι δύο έχουν κερδίσει την Ισλανδία η οποία «κάνει» το ρεπό της. Την τελευταία δεκαετία έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά με τους Βέλγους να φεύγουν νικητές. Οι σημαντικότατοι Ντε Μπρούιν, Βερτόνχεν αλλά και ο Γιανουζάι δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν κόντρα στην Ελβετία η οποία με την σειρά της θα παραταχθεί χωρίς τους Μπούρκι και Εμπολό.

Στον 4ο όμιλο της League A συμμετέχουν η Αγγλία, η Ισπανία και η Κροατία. Η Ισπανία βρίσκεται πρώτη στον όμιλο με 2/2. Η Κροατία υποδέχεται την Αγγλία στην Ριέκα με μοναδικό σκοπό την νίκη και την ανάκαμψη της ομάδας μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Χωρίς την βοήθεια των Μάντζουκιτς, Στρίνιτς και Βρσάλικο αλλά και του κόσμου της θα αγωνιστεί η Κροατία καθώς έχει τιμωρηθεί για μία σηκωμένη σβάστικα που σήκωσαν οι οπαδοί της στα προκριματικά του Euro 2016 κόντρα στην Ιταλία. Η Αγγλία από την άλλη θα έχει σημαντικές απουσίες. Αναλυτικά, οι Ρόουζ, Γουέλμπεκ, Ντέλε Άλι και Σο δεν βρίσκονται στην αποστολή για την σημερινή αναμέτρηση.

Στον 3ο όμιλο της League B συμμετέχουν η Β. Ιρλανδία, η Αυστρία και η Βοσνία. Σήμερα στις 21:45 στο Έρνστ-Χάπελ στάδιο η Αυστρία θα υποδεχθεί την Βόρεια Ιρλανδία. Αμφότερες έχουν από μία ήττα στον όμιλο από την Βοσνία η οποία «κάνει» το ρεπό της και έτσι σήμερα θα ψάξουν για τους πρώτους τους βαθμούς. Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες έχει πάρει η Αυστρία κόντρα στην Β. Ιρλανδία ανεξαρτήτου έδρας την τελευταία δεκαετία. Σημαντική απουσία ο Αλάμπα αλλά και ο Μπάουμγκαρτλινγκερ για τους γηπεδούχους. Εκτός αποστολής για την Β. Ιρλανδία τέθηκαν οι Ουάσινγκτον, Λάφερτι και ΜαλΌλεϊ.

Στον 2ο όμιλο της League D συμμετέχουν η Λευκορωσία, η Μολδαβία, το Λουξεμβούργο και το Σαν Μαρίνο. Σήμερα θα κοντραριστούν η Λευκορωσία με το Λουξεμβούργο και η Μολδαβία με το Σαν Μαρίνο. Η Λευκορωσία υποδέχεται το Λουξεμβούργο και μόνο με νίκη περνάει στην πρώτη θέση. Η προϊστορία δείχνει πάντως μία έφεση στην νίκης για τους γηπεδούχους καθώς στα τελευταία πέντε παιχνίδια μεταξύ τους η Λευκορωσία έχει πάρει 3 νίκες και μία ισοπαλία ανεξαρτήτου έδρας μάλιστα. Ο Σαβίτσκι και ο Γκορντέιτσουκ δεν βρίσκονται στην αποστολή των γηπεδούχων ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν τους Χόλτερ και Ντελγκάντο. Στην δεύτερη αναμέτρηση του ίδιου ομίλου, η Μολδαβία υποδέχεται το τελευταίο στην βαθμολογία, Σαν Μαρίνο. Οι γηπεδούχοι έχουν στην συγκομιδή τους μόλις έναν βαθμό σε δύο αγώνες και σήμερα θέλουν να ξεκινήσουν ένα νικηφόρο σερί που θα τους πάει στην πρώτη θέση. Εκτός αποστολής ο Ράκου και αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Ιονιτά για την Μολδαβία. Για το Σαν Μαρίνο μοναδική απώλεια είναι αυτή του μέσου Μπερέτι. Δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες έχει η Μολδαβία κόντρα στην σημερινή της αντίπαλο της τελευταία δεκαετία.