Ελλάδα - Ουγγαρία: Το πάθημα να γίνει μάθημα

Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται σήμερα (12/10, 21:45) την αντίστοιχη της Ουγγαρίας στο ΟΑΚΑ για την φάση των ομίλων του Nations League με την νίκη να μοιάζει μονόδρομο εάν θέλει να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Ελλάδα - Ουγγαρία: Το πάθημα να γίνει μάθημα

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που η Ουγγαρία κατάφερε να κερδίσει την Ελλάδα με σκορ 2-1. Στις 11 Σεπτεμβρίου και στη Groupama Arena ο Σκίμπε έβλεπε την αμυντική λειτουργία της Εθνικής Ελλάδος να υπολειτουργεί σε αρκετές περιπτώσεις και μάλιστα να το πληρώνει. Έτσι, ο Γερμανός προπονητής έχει προετοιμάσει ολόκληρη την αποστολή για την σημερινή αναμέτρηση και έχει δώσει το σύνθημα της νίκης.

Αρκετές οι απουσίες για το αγωνιστικό κομμάτι με τους Τοροσίδη, Οικονόμου, Δώνη και Μάνταλο να μην βρίσκονται στην αποστολή για την πολύ σημαντική σημερινή αναμέτρηση λόγω τραυματισμών. Ο Σκίμπε αναμένεται να παρατάξει την Εθνική με τους παρακάτω παίκτες: Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μπάρκας, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα αγωνιστούν οι Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Μπακάκης. Στο κέντρο επιστρέφει ο Ζέκα ο οποίος θα έχει δίπλα του έναν εκ των Μπουχαλάκη και Κουρμπέλη. Στην θέση του «10» ο Κώστας Φορτούνης ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους Μπακασέτα και Πέλκα οι οποίοι θα αγωνιστούν στα πλάγια και ο Κώστας Μήτρογλου θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Στην διάθεση του Σκίμπε βρίσκεται και ο Λάζαρος ο οποίος προπονήθηκε κανονικά χθες (11/10) όπως και οι νέες κλήσεις του Γερμανού προπονητή, ο Τσιμίκας και ο Πασχαλάκης αλλά και οι επιστροφές των Φετφατζίδη, Λαμπρόπουλου και Καρέλη.

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ, με βοηθούς τους Ράφαελ Φόλτιν, Μάρκο Αχμίλερ, επιπρόσθετους τους Κρίστιαν Ντίνγκερτ, Πάτρικ Ίτριχ και τέταρτος διαιτητής ο Κρίστιαν Γκίτελμαν.

Προϊστορία:

Ελλάδα και Ουγγαρία έχουν τεθεί αντιμέτωπες 21 φορές. Η Εθνική έχει νικήσει σε 9 παιχνίδια, οι Ούγγροι 6 και άλλοι τόσοι αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Nations League, όπου οι Μαγυάροι επικράτησαν με 2-1. Η Ουγγαρία έχει υποχρεώσει την Εθνική στη μεγαλύτερη σε σκορ ήττα της Ιστορίας της: στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας, στις 25 Μαρτίου 1938, στο στάδιο της ΜΤΚ στη Βουδαπέστη. Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη ελληνική νίκη επί των Ούγγρων καταγράφηκε στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών 1980 της Ιταλίας: 4-1 στο «Καυτανζόγλειο» στάδιο, στις 28 Οκτωβρίου 1978.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε δύο αγώνες):

Θ. ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ

1. Φινλανδία 2-0 (6)
2. Ουγγαρία 2-2 (3)
3. Ελλάδα 2-2 (3)
4. Εσθονία 0-2 (0)