Μίλι Μπράιτ για τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών: «Θα παίξουμε το παιχνίδι της ζωής μας»

Η Αγγλία είναι έτοιμη να παίξει το «παιχνίδι της ζωής της» στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών, όπως δήλωσε η αρχηγός των «λεαινών» Μίλι Μπράιτ.

Μίλι Μπράιτ για τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών: «Θα παίξουμε το παιχνίδι της ζωής μας»

Η Αγγλία είναι έτοιμη να κάνει το «παιχνίδι της ζωής της» απέναντι στην Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών τηn Κυριακή (20/8, 13:00, ANT1), όπως δήλωσε η αρχηγός της ομάδας Μίλι Μπράιτ.

Οι «λέαινες» κυνηγούν το δεύτερο μεγάλο τρόπαιο μέσα σε 13 μήνες μετά την κατάκτηση του Euro 2022 στην έδρα τους το περασμένο καλοκαίρι.

Και οι δύο χώρες επιδιώκουν τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο γυναικών και η αμυντικός της Τσέλσι, Μπράιτ δήλωσε ότι ήταν «όνειρο των συμπαικτριών της εδώ και χρόνια» να γράψουν ιστορία και να σηματοδοτήσουν την κυριαρχία τους πέρα από την ήπειρο.

«Έχουμε ένα σχέδιο παιχνιδιού που πρέπει να βγούμε και να εκτελέσουμε» , δήλωσε η Μπράιτ ενόψει του αγώνα της Κυριακής στο Σίδνεϊ.

«Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό. Ξέρουμε πόσο παθιασμένο είναι το έθνος μας στην πατρίδα και πόσο πολύ θέλουν να κερδίσουμε.

Νομίζω ότι είναι όνειρο των παικτών εδώ και χρόνια» .

Η προπονήτρια Σαρίνα Βίγκμαν οδήγησε την ομάδα στο πρώτο της μεγάλο τρόπαιο μόλις λίγους μήνες αφότου ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2021 και η Μπράιτ δήλωσε ότι η Ολλανδή προπονήτρια προκάλεσε αλλαγή νοοτροπίας.

«Ως ομάδα, εκφράζουμε τους εαυτούς μας και έχουμε την αυτοπεποίθηση να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε η Μπράιτ.

«Δεν φοβόμαστε να κάνουμε λάθη και για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τόσο όμορφο πράγμα, αλλά νομίζω ότι ίσως όταν το παίζεις λίγο διστακτικά, δεν βλέπεις τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων.

Για μένα, με τον ερχομό της Σαρίνα είχαμε μια πραγματική αλλαγή στην αυτοπεποίθηση».

Η Βίγκμαν οδήγησε την Ολλανδία στον τελικό του 2019, όπου έχασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δήλωσε ότι την Κυριακή ήταν «μια εντελώς νέα κατάσταση».

«Δεν είναι το 2019, είναι το 2023 και νομίζω ότι η Αγγλία βρίσκεται σε πολύ καλή θέση» , δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Όλοι είναι σε φόρμα, μεγαλώσαμε στο τουρνουά, μεγαλώσαμε σε αυτοπεποίθηση. Απλά ελπίζουμε ότι αύριο θα παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας και όλοι θα το απολαύσουν».

Το βασικό δίλημμα επιλογής της Βίγκμαν είναι αν θα επαναφέρει την Λόρεν Τζέιμς μετά την αποβολή της ή αν θα επιβραβεύσει την Έλα Τουν, η οποία σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ στον ημιτελικό με 3-1 επί της Αυστραλίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την Τζέιμς, ο Βίγκμαν δήλωσε:

«Είναι καλά. Φυσικά, συνέχισε να προπονείται και είναι πολύ ωραίο να έχουμε 23 παίκτριες διαθέσιμες».