Σουηδία-Αυστραλία 2-0: Στην τρίτη θέση για τέταρτη φορά (vids)

Την τρίτη θέση στο Μουντιάλ Γυναικών κατέκτησε η Σουηδία, η οποία νίκησε την οικοδέσποινα Αυστραλία με 2-0 στον Μικρό Τελικό. Για τέταρτη φορά κατακτούν το «χάλκινο» οι Ευρωπαίες, Ρόλφο και Ασλάνι τα γκολ. Κορυφαία η Μπλακστένιους.

Σουηδία-Αυστραλία 2-0: Στην τρίτη θέση για τέταρτη φορά (vids)

Στην τρίτη θέση του κόσμου ανέβηκε η Σουηδία, η οποία επικράτησε με 2-0 της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ στον Μικρό Τελικό του Μουντιάλ Γυναικών.

Η Φριντολίνα Ρόλφο άνοιξε το σκορ για την Σουηδία με πέναλτι στο 30' ενώ η Ασλάνι διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 62' με υποδειγματική αντεπίθεση.

Η Σουηδία έχει γίνει η κυρίαρχος των αγώνων για την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών - η σημερινή νίκη είναι η τέταρτη στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ήταν μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση από την ομάδα του Γκέρχαρντσον, μια απόδειξη του χαρακτήρα των παικτριών του που δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα να δημιουργήσουν κίνητρο για μια τελική νίκη στο τουρνουά.

Από την άμυνα μέχρι την επίθεση, ήταν πάρα πολύ καλύτερες για την Αυστραλία και, σε μια άλλη μέρα, πιθανότατα θα κέρδιζαν με τρία ή τέσσερα γκολ διαφορά.

Ένας πρώτος τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών απέχει ακόμη για την Σουηδία, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να είναι πολύ μακριά.

Η Στίνα Μπλακστένιους ήταν πραγματικά ασταμάτητη για την Σουηδία καθ' όλη την διάρκεια του τουρνουά- ταλαιπωρεί τις αμυντικούς, κυνηγά τις χαμένες ευκαιρίες και προσφέρει ποιότητα στην επίθεση.

Και τα τρία αυτά πράγματα φάνηκαν στα δύο γκολ της ομάδας της σήμερα, καθώς το πρώτο προήλθε από το πέναλτι που κέρδισε.

Για το δεύτερο γκολ, ήταν ο συγχρονισμός του τρεξίματος, η δύναμή της για να συγκρατήσει την αμυντικό και μια ποιοτική πάσα για να επιλέξει την Ασλάνι που έκανε τα υπόλοιπα με ένα εξαιρετικό τελείωμα.