Αυστραλία-Αγγλία 1-3: Οι ασταμάτητες «λέαινες» στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών! (vids)

Η Αγγλία θα παίξει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1966 μετά την νίκη της επί της οικοδέσποινας Αυστραλίας με 3-1 στο Σίδνεϊ.

Αυστραλία-Αγγλία 1-3: Οι ασταμάτητες «λέαινες» στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών! (vids)

Τα γκολ των Έλα Τουν, Λόρεν Χεμπ και Αλέσια Ρούσο αρκούσαν στην Αγγλία για να ξεπεράσει το εμπόδιο που της έβαλε το θαυμάσιο γκολ της Σαμ Κερ για την Αυστραλία- δίνοντας στις «λέαινες» την ευκαιρία να γίνουν μόλις η δεύτερη ομάδα που κατέχει τόσο το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου όσο και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τόσο η Αγγλία όσο και η Αυστραλία είχαν περάσει από δύσκολους προημιτελικούς, με την Αυστραλία να επικρατεί σε μια επική διαδικασία πέναλτι εναντίον της Γαλλίας, ενώ η Αγγλία πάλεψε κάνοντας ανατροπή απέναντι στην ανθεκτική Κολομβία με 2-1.

Η Αυστραλία, η τελευταία ομάδα που νίκησε την Αγγλία, όταν έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 30 αγώνων τον Απρίλιο, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και έμεινε πίσω στο ψύχραιμο τελείωμα της Τουν.

Με την Αγγλία να μονοπωλεί τόσο τις ευκαιρίες όσο και την κατοχή της μπάλας, η Αυστραλία χρειαζόταν κάτι - και το πήρε με την Κερ στην επιστροφή της στο αρχικό σχήμα, δημιουργώντας μια από τις στιγμές του τουρνουά με ένα εντυπωσιακό μακρινό γκολ της ισοφάρισης. Αλλά, όπως και απέναντι στην Κολομβία, η Αγγλία βρήκε τον τρόπο όταν η Λόρεν Χεμπ εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα για να επαναφέρει το προβάδισμα.

Με τις Matildas να ξεχύνονται προς τα εμπρός, η έξυπνη ανάποδη πάσα της Χεμπ βρήκε τη συμπαίκτριά της Αλέσια Ρούσο - και η επιθετική της Άρσεναλ παρέμεινε ψύχραιμη για να στείλει την Αγγλία στον τελικό.

Έτσι, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής (20/8, 13:00, ΑΝΤ1) την Ισπανία.