Πότε και πού παίζουν οι διεθνείς του Ολυμπιακού

Δεκαπέντε ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» αποχώρησαν από το Ρέντη για να ενσωματωθούν στις Εθνικές ομάδες τους. 

Πότε και πού παίζουν οι διεθνείς του Ολυμπιακού

Με την διακοπή των πρωταθλημάτων, ο Μαρτίνς είδε δεκαπέντε ποδοσφαιριστές του να αποχωρούν από το Ρέντη για να ακολουθήσουν τις αποστολές με τις Εθνικές ομάδες τους. Οκτώ θα αγωνιστούν στο Nations League, τέσσερις για το Copa Africa και τρεις για την Εθνική Ελπίδων.

Μία ολόκληρη ενδεκάδα αποχώρησε από το Ρέντη για λογαριασμό του Nations League και τους αγώνες της Εθνικής Ελπίδων. Συγκεκριμένα οι Φορτούνης, Λάζαρος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Φετφατζίδης, Νάτχο, Ομάρ, Βούκοβιτς αλλά και οι Ανδρούτσος, Μασούρας και Νικολάου για την Εθνική Ελπίδων.

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα κληθούν να παίξουν δύο παιχνίδια.

Η Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία εντός έδρας στις 12/10 και ώρα 21:45 και στις 15/10 την Φινλανδία εκτός έδρας στις 21:45. Ο προπονητής της Εθνικής, Σκίμπε κάλεσε τους Φορτούνη, Λάζαρο, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και Φετφατζίδη για να αγωνιστούν κόντρα στην Ουγγαρία και την Φινλανδία με σκοπό την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική Σερβίας θα παίξει κόντρα στο Μαυροβούνιο και την Ρουμανία. Ο Βούκοβιτς κλήθηκε από τον προπονητή της Σερβίας, Μλάντεν Κρστάιτς για να βοηθήσει και αυτός με σκοπό την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Σερβία θα αγωνιστεί εκτός έδρας κόντρα στο Μαυροβούνιο στις 11/10 και ώρα 21:45 και στις 14/10 θα φιλοξενήσει την Ρουμανία και ώρα 21:45.

Η Εθνική Νορβηγίας φιλοξενεί την Σλοβενία στις 13/10 και ώρα 19:00 και στις 16/10 θα φιλοξενήσει την Βουλγαρία και ώρα 21:45. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί όπως συνηθίζεται κλήθηκε να ακολουθήσει την αποστολή της Νορβηγίας.

Η Εθνική του Ισραήλ καλείται να παίξει δύο σημαντικά παιχνίδια στην έδρα του κόντρα στην Σκωτία και την Αλβανία. Ο πρώτος αγώνας με την Σκωτία θα πραγματοποιηθεί στις 11/10 και ώρα 21:45 και ο δεύτερος αγώνας κόντρα στην Αλβανία στις 14/10 και ώρα 21:45. Ο Μπίμπαρς Νάτχο αποτελεί σημαντικό πρόσωπο για την ενδεκάδα του Ισραήλ και έτσι κλήθηκε για αυτές τις σημαντικές αναμετρήσεις.

Η Εθνική Ελπίδων θα αγωνιστεί στην αντίστοιχη της Κροατίας την Παρασκευή 12/10 και ώρα 19:00 εκτός έδρας. Στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελπίδων Λευκορωσίας στις 15/10 και ώρα 19:30 εντός έδρας. Στην αποστολή βρίσκονται και ετοιμάζονται για τα δύο αυτά παιχνίδια οι Ανδρούτσος, Μασούρας και Νικολάου.

Για το Copa Africa έφυγαν από το Ρέντη για να βοηθήσουν τις Εθνικές τους ομάδες τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα οι Καμαρά, Σισέ, Μεριά και Χασάν ταξίδεψαν για να αγωνιστούν με το εθνόσημο τους.

Η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει την Σουαζιλάνδη δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Την Παρασκευή 12/10 και ώρα 20:00 η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει την άσημη Σουαζιλάνδη έχοντας στην αποστολή και προοριζόμενο για βασικό τον Χασάν. Την Τρίτη 16/10 θα έρθει η σειρά της Σουαζιλάνδης να φιλοξενήσει την Αίγυπτο στις 16:00.

Η Σενεγάλη θα αντιμετωπίσει το Σουδάν στις 13 και 16 Οκτώβρη σε διπλούς αγώνες. Στις 13/10 ο αγώνας θα γίνει στην έδρα της Σενεγάλης και ώρα 22:00, ενώ ο δεύτερος αγώνας στις 16/10 στην έδρα του Σουδάν στις 20:30. Ο Παπέ Σισέ βρίσκεται στην αποστολή της Σενεγάλης και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως αμυντικός μέσος.

Η Γουινέα θα παλέψει κόντρα στην Ρουάντα για την φάση των προκριματικών του Copa Africa. Στις 12/10 θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στην Γουινέα και ώρα 19:30, και στις 16/10 στην έδρα της Ρουάντας και ώρα 16:30 με τον Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας.

Η Τυνησία αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Νίγηρα για τα προκριματικά του Copa Africa και ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Γιασίν Μεριά πιθανότατα θα αγωνιστεί ως βασικός στην άμυνα για τα παιχνίδια. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Τυνησία στις 13/10 και ώρα 21:15 και ο δεύτερος στην έδρα του Νίγηρα στις 16/10 και ώρα 18:00