Μουντιάλ Γυναικών: Κυριάρχησε η Σουηδία, ιστορική πρόκριση στο 92' για την Ν. Αφρική

Η Σουηδία νίκησε 2-0 την Αργεντινή, έκανε το «τρία στα τρία» και προκρίθηκε ως πρώτη στις «16» του Μουντιάλ Γυναικών. Η Νότια Αφρική επέδειξε χαρακτήρα, νίκησε 3-2 την Ιταλία στις καθυστερήσεις και πήρε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μουντιάλ Γυναικών: Κυριάρχησε η Σουηδία, ιστορική πρόκριση στο 92' για την Ν. Αφρική

Tο απόλυτο στους ομίλους του Μουντιάλ Γυναικών έκανε η Σουηδία, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Αργεντινής με 2-0 και προκρίθηκε στην φάση των «16» ως πρώτη από τον 7ο όμιλο.

Η Μπλόμκβιστ άνοιξε το σκορ στο 66' εκμεταλλευόμενη την ασίστ της Γιάκομπσον ενώ η Ρούμπενσον από τα 11 μέτρα στο 90' διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τις Ευρωπαίες, οι οποίες στα νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες ΗΠΑ την Κυριακή (6/8, 12:00).

Την ίδια ώρα, ιστορία έγραψε η Νότια Αφρική, η οποία επιβλήθηκε με 3-2 της Ιταλίας και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Καρούσο με πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην «σκουάντρα ατζούρα» στο 11ο λεπτό, όμως το αυτογκολ της Όρσι στο 32' έφερε το ματς στα ίσα. Οι Αφρικανές έκαναν την ανατροπή στο 67' με την Μαγκάϊα προτού οι Ευρωπαίες ισοφαρίσουν επτά λεπτά αργότερα, ξανά με την Καρούζο.

Η Νότια Αφρική όμως δεν το έβαλε κάτω, και κατάφερε να βρει το «χρυσό» γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με την Κγκατλάνα! Την Κυριακή (6/8, 05:00) θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ολλανδία με έπαθλο μια θέση στα προημιτελικά.