Αγγλία-Δανία 1-0: «Δύο στα δύο» και φουλ για την πρωτιά οι «Λέαινες» (vids)

Το όμορφο γκολ της Τζέιμς στο ξεκίνημα ήταν αρκετό για την φιλόδοξη Αγγλία για να κάμψει την αντίσταση της Δανίας και να φθάσει στην νίκη με 1-0 που την φέρνει «αγκαλιά» με την πρώτη θέση στον όμιλό της. Ανησυχία για τον τραυματισμό της Ουόλς.

Αγγλία-Δανία 1-0: «Δύο στα δύο» και φουλ για την πρωτιά οι «Λέαινες» (vids)

Η Αγγλία συνέχισε το νικηφόρο ξεκίνημά της στο Μουντιάλ Γυναικών με νίκη 1-0 επί της Δανίας, η οποία την φέρνει κοντά στην πρώτη θέση στον 4ο όμιλο και να κερδίσει μια πιο ευνοϊκή κλήρωση στην φάση των «16».

Η Λόρεν Τζέιμς σκόραρε στην πρώτη της συμμετοχή στο τουρνουά, με ένα υπέροχο σουτ με φάλτσο λίγο έξω από την περιοχή, καθώς οι «Λέαινες» πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη με ένα γκολ διαφορά, έχοντας νικήσει την Αϊτή με το ίδιο σκορ στον εναρκτήριο αγώνα τους.

Η Αγγλία υπέστη όμως ένα σημαντικό πλήγμα όταν η σημαντική μέσος Κίρα Ουόλς υπέστη τραυματισμό στο γόνατο στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, ένα πρόβλημα που φαινόταν ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στη μελλοντική συμμετοχή της στο τουρνουά.

Η 26χρονη έπεσε στο έδαφος στο 35ο λεπτό όταν στην προσπάθειά της να κόψει μια πάσα φάνηκε να κολλάει το πόδι της στο χορτάρι και έμεινε κάτω, πριν κάνει χειρονομία προς τον πάγκο της Αγγλίας.

Φάνηκε να λέει «είναι το γόνατό μου» και παρηγορήθηκε από τους συμπαίκτες της πριν αντικατασταθεί από τη Λόρα Κουμπς.

Ο Ουόλς απεικονίστηκε αργότερα με πατερίτσες στο στάδιο Allianz του Σίδνεϊ.