Ιαπωνία-Ζάμπια 5-0: Πανηγυρική νίκη και άλμα πρόκρισης

Η Ιαπωνία ήταν καταιγιστική, διέσυρε με 5-0 την Ζάμπια και έθεσε στέρεες βάσεις πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ Γυναικών.

Ιαπωνία-Ζάμπια 5-0: Πανηγυρική νίκη και άλμα πρόκρισης

«Έρμαιο» στις ορέξεις της Ιαπωνίας έγινε η αδύναμη Ζάμπια με τις Ασιάτισσες να επικρατούν άνετα με 5-0 και να κάνουν άλμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ Γυναικών.

H Χινάτα Μιγιαζάουα άνοιξε το σκορ τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα με κοντινό πλασέ από ασίστ της Φουτζίνο. Νωρίτερα, ακυρώθηκε γκολ της Τανάκα ως οφσάιντ έπειτα από παρέμβαση του VAR (21'), ενώ η Φουτζίνο είχε δοκάρι με μακρινό σουτ στο 9'. Η γκολκίπερ της Ζάμπια, Μουσόντα, είχε κρατήσει «όρθιες» τις Αφρικανές στο πρώτο μέρος με σειρά επεμβάσεων.

Το VAR πρωταγωνίστησε εκ νέου στην «αυγή» του β' ημιχρόνου, αφού ακυρώθηκε γκολ της Τανάκα στο 51' και ανακλήθηκε απόφαση πέναλτι υπέρ της Φουτζίνο αμέσως μετά. Ωστόσο, οι Γιαπωνέζες δεν πτοήθηκαν και «πάτησαν γκάζι», «καθαρίζοντας» το ματς με σκόρερ της Τανάκα (55'), Μιγιαζάουα (61'), Έντο (71').

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Αφρικανή γκολκίπερ Μουσόντα παραχώρησε πέναλτι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+9'. Η αναπληρωματική τερματοφύλακας Σακάλα απέκρουσε το πέναλτι της Ουέκι, αλλά η Σουηδέζα διαιτήτρια Όλαφσον καταλόγισε επανάληψη, από την οποία διαμορφώθηκε το τελικό 5-0.

Ο αγώνας έγινε στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας, με επόπτρια την Κύπρια Πολυξένη Ηροδότου.