Μουντιάλ Γυναικών: Άνετα η Ισπανία, με το δεξί η Ελβετία, όρθια η Νιγηρία

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα του Μουντιάλ Γυναικών για την Ισπανία, η οποία νίκησε 3-0 την Κόστα Ρίκα. Η Ελβετία επικράτησε 2-0 απέναντι στις Φιλιππίνες ενώ Νιγηρία και Καναδάς έμειναν στο 0-0

Μουντιάλ Γυναικών: Άνετα η Ισπανία, με το δεξί η Ελβετία, όρθια η Νιγηρία

Η δεύτερη ημέρα στο Μουντιάλ Γυναικών δεν απογοήτευσε. Το φαβορί Ισπανία δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση απέναντι στην Κόστα Ρίκα, την οποία και νίκησε άνετα με 3-0.

Οι Ισπανίδες "καθάρισαν" το ματς μέσα σε 6 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο: αυττογκόλ της Ντε Κάμπο στο 21', πλασέ της Μπονματί στο 23', σουτ της Έστερ Γκονθάλεθ στο 27'. Λίγο αργότερα έχασαν και πέναλτι με την Χερμόσο (37', απέκρουσε η Σολέρο), ενώ η Καρμόνα είχε σουτ στο δοκάρι στο 49'.

Η περίφημη Αλεξία Πουτέγιας, κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας" την τελευταία διετία, έμεινε εκτός αρχικής ενδεκάδας, αλλά μπήκε στο παιχνίδι στο 75ο λεπτό και χειροκροτήθηκε.

Χωρίς να δυσκολευτεί κόντρα στις Φιλιππίνες η Ελβετία πήρε τη νίκη με 2-0 και «πάτησε» κορυφή στον Α’ Όμιλο.

Η ομάδα της Ελβετίας ολοκλήρωσε το ματς με 19 (!!!) τελικές και το 2-0 υπέρ της μάλλον φαντάζει φτωχό.

Ακόμα και έτσι όμως χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Γκρίνγκς. Η Μπάχμαν εκτέλεσε το πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στην Ελβετία.

Από εκεί και πέρα το δεύτερο ημίχρονο, φάνταζε και ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Ελβετία ήταν συνεχώς στο προσκήνιο κυνηγώντας και το δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε τη νίκη, αλλά θα της έδινε και το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τη Νέα Ζηλανδία.

Τελικά αυτό το γκολ ήρθε στο 64’ από την Πιούμπελ μετά από μία φάση διαρκείας με την Μακ Ντάνιελ να λέει δύο φορές «όχι» μία στην Ξεγκόζοβιτς και άλλη μία στην Σο.

Με την Εναντόζιε να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να βγάζει το πέναλτι της Σινκλέρ, η Νιγηρία έμεινε όρθια απέναντι στον Καναδά (0-0).