Ισλανδία - Νορβηγία 1-1: Βαθμός- πρόκριση και αποκλεισμός για την Εθνική Νέων

Οι Νορβηγοί πήραν -έστω και με άγχος- τον βαθμό από τους Ισλανδούς (1-1) και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Euro U19, αφήνοντας παράλληλα εκτός συνέχειας την Ελλάδα. 

Ισλανδία - Νορβηγία 1-1: Βαθμός- πρόκριση και αποκλεισμός για την Εθνική Νέων

Και μαθηματικά εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έμεινε η Εθνική ομάδα Νέων της χώρας μας. Μετά τη συντριβή από την Ισπανία, το συγκρότημα του Τάσου Θέου περίμενε ένα δώρο από την Ισλανδία, ωστόσο το ισόπαλο 1-1 με τη Νορβηγία, έδωσε στη δεύτερη τον βαθμό που ήθελε για να προκριθεί στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Οι Νορβηγοί με 4 βαθμούς «τσεκάρουν» εισιτήριο πίσω από την πρωτοπόρο «Φούρια Ρόχα», κόβοντας έτσι κάθε ελπίδα της ελληνικής ομάδας.

Όσον αφορά το ματς, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι σπουδαίο να επιδείξει με τους Νέους της Νορβηγίας να έχουν τα ηνία αλλά χωρίς ουσία. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65' ο Ρόλντσοϊ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

Οι Ισλανδοί έψαχναν ένα... θαύμα. Πάλεψαν, ισοφάρισαν με τον Γκούντμουντσον στο 89' αλλά τελικά έμειναν εκτός συνέχειας και θα παίξουν απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την τελευταία αγωνιστική με στόχο τη νίκη γοήτρου.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Πέτερσον, Κάρλσον, Κρίστιανσον, Ανταλστένλσον, Ρόμπερτσον, Θόρκελσον (58’ Χάραλντσον), Τόνταρσον (58’ Νόκβασον), Γιούρουντσον, Γκούντμουσον, Μπίρσγκισον (73’ Μπιάρνασον), Θορστέινσον (73’ Άντερσον).

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ρι, Μπασί, Χάραμ, Χόπλαντ, Εγκελί, Άας (58’ Μπράουντε), Ρόλντσοϊ, Όντεγκαρντ, Φλάτακερ, Σόγκβολντ (58’ Σίβερτσεν), Φαράς (83’ Μπλίκσταντ).